Home FMCG Glencore se alătură iniţiativei pentru digitalizarea transportului în agribusiness

Glencore se alătură iniţiativei pentru digitalizarea transportului în agribusiness

Glencore se alătură iniţiativei pentru digitalizarea transportului în agribusiness

Compania elveţiană Glencore se alătură iniţiativei lansate de către cele mai mari companii din agribusiness de a digitaliza tranzacţiile de transport în acest sector. Lansat în octombrie 2018, grupul include acum nume precum Archer Daniels Midland (ADM), Bunge, Cargill, COFCO, Louis Dreyfus, precum și Glencore și are ca scop lansarea unei platforme digitale care să conducă la simplificarea supply chainului în industrie.

“Am fost interesaţi de iniţiativă de la început și ne bucurăm să ne alăturăm acum ca partener” a spus David Mattiske, CEO Glencore Agriculture Limited.”Platforma digitală pe care grupul intenţionează să o dezvolte va utiliza cele mai noi tehnologii disponibile și are potenţialul de a revoluţiona industria în care activăm, făcând procesul de execuţie a contractelor mai eficient, transparent și precis. Acest progres este necesar pentru industrie pentru a continua să ne îndeplinim rolul critic pe care îl avem la nivel global în mod eficient, iar beneficiile vor fi simţite de către companiile de toate dimensiunile aflate pe lanţul valoric post-trade.”

Iniţiativa analizează noile tehnologii, precum blockchain sau inteligenţă artificială pentru a crea soluţii digitale care să automatizeze procesele de execuţie post-tranzacţiiîn cazul cerealelor și seminţelor, reducând costurile necesare pentru transportul produselor agricole și alimentare în întreaga lume. Lansarea platformei este planificată în a doua jumătate a anului 2020 după primirea aprobărilor din partea autorităţilor. Un proiect pilot ce va acoperi transportul vrac de boabe de soia din Brazilia în China va fi demarat curând, a anunţat grupul.