Home Logistics Depozitare SSI SCHAEFER – gândire globală, acţiune locală

SSI SCHAEFER – gândire globală, acţiune locală

SSI SCHAEFER – gândire globală, acţiune locală

Pe 30 ianuarie 2018, centrul de tehnologie din Giebelstadt al furnizorului global de soluţii intralogistice, SSI SCHAEFER, și-a deschis porţile presei de specialitate în cadrul evenimentului Media Forum

Centrul de Tehnologie este locul unde se realizează testele pentru noile sisteme și tehnologii și unde sunt expuse produsele din portofoliul producătorului german, astfel că alegerea acestui loc pentru a prezenta strategia globală a grupului și perspectivele de dezvoltare, nu a fost deloc întâmplătoare. Acest loc transmite ideea de noutate și modernism, teme îndelung discutate pe parcursul întâlnirii cu reprezentanţii mass-media.

Soluţii complete dintr-o singură sursă, apropierea faţă de client, care înseamnă nu doar sisteme intralogistice de calitate, ci și echipe dedicate care înţeleg realităţile pieţei locale, vorbesc limba clientului și pot oferi soluţii personalizate care cresc productivitatea și eficienţa, cunoașterea în detaliu a nevoilor fiecărei industrii în parte și adaptarea la schimbarea dinamicii sectoarelor și cerinţelor acestora, toate sunt elemente importante ale stategiei globale a grupului SSI SCHAEFER.

Sistemele intralogistice inteligente, interconectate cu tehnologii performante joacă un rol cheie în viitorul companiei și în menţinerea succesului pe care SSI SCHAEFER îl are în industrie. La fel de importantă este și cunoașterea în detaliu a fiecărei industrii în parte. Deși provocările în intralogistică, în optimizarea proceselor interne pot fi identice în diferite sectoare de activitate, soluţiile de automatizare diferă. SSI Schaefer s-a specializat în 6 sectoare industriale: Retail Alimentar, Alimente și Băuturi, Retail&Wholesale, Sănătate și Cosmetice, Fashion și Industrie. Dezvoltarea comerţului online cu alimente – e-grocery sau multiplicarea canalelor de distribuţie în industria modei (omni-channel) sunt doar două dintre segmentele care au  impus noi provocări în intralogistică și pentru care SSI Schaefer a venit cu soluţii modulare, scalabile și individualizate pentru a crește eficienţa proceselor intralogistice.

Tehnologie de vârf și soluţii tailor-made

Îmbinând abordarea individualizată a fiecărei industrii, care permite apropierea de clienţii din întreaga lume și nevoile lor specifice cu un portofoliu variat de produse care va fi și mai mult extins de către experţii ce activează într-o varietate de clustere de tehnologie: tehnologie de depozitare, tehnologie de transport, robotică, tehnologie de sortare, manipulare și picking, ca să enumerăm doar câteva, SSI Schaefer dezvoltă soluţii inovative tailor-made, cum ar fi noile produse în do meniul tehnologiei de depozitare și tehnologiei conveioare. Portofoliul de sisteme navetă include o soluţie potrivită pentru fiecare depozit, indiferent că este nevoie de un sistem pentru unul sau mai multe niveluri sau că sunt utilizaţi paleţi, cutii sau tăvi. Aceste sisteme, extrem de flexibile,  ce pot fi personalizate, optimizează activitatea în depozit pentru un transport mai rapid al mărfurilor și timpi de acces reduși.

Sistemul multi-level Lift & Run (SLR) de la SSI SCHAEFER este o soluţie economică pentru manipularea superdinamică a paleţilor în depozitul tip canal. Echipamentul este prevăzut cu un cărucior cu dispozitiv de ridicare pentru Orbiter, un mijloc extrem de flexibil de ridicare a sarcinilor. Spre deosebire de maşinile clasice de deservire a rafturilor, aceasta se deplasează pe două şine şi nu necesită o şină superioară de ghidare. Pot fi utilizate fără probleme mai multe astfel de sisteme suprapuse, în funcţie de cerinţele aplicaţiei. Transportul paleţilor către şi dinspre sistem este efectuat cu ajutorul lifturilor verticale. Design-ul sistemului este scalabil și poate manevra toate tipurile de paleţi, chiar și în sectorul de alimente congelate. Sistemul navetă pentru mai multe niveluri, permite de po- zitarea eficientă şi comi sionarea secvenţiată a tăvilor, recipientelor sau a cutiilor de carton în depozite complet automate. Ca parte a soluţiei 3D-MATRIX®, sistemul are performanţe îmbunătăţite. În cadrul acestei soluţii, lifturile Navette se conectează cu sistemul de transportoare și cu fiecare nivel al sistemului navetă. O altă temă discutată în cadrul Media Forum și un alt segment unde SSI SCHAEFER a venit cu soluţii adaptate cerinţelor industriei a fost dezvoltarea comerţului online și a comerţului multi-channel, care aduc cu sine și o creștere a complexităţii cerinţelor venite din partea retailerilor. Conceptul de Fulfillment Factory introdus de către SSI SCHAEFER devine interesant pentru o gamă variată de produse cum ar articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, articole electrice, electrocasnice, jucării, produse farmaceutice, domestice și alte produse de larg consum. În cadrul Fulfillment Factory, spaţiul și utilizarea cât mai eficientă a acestuia devine principalul punct de focus, specialiștii SSI SCHAEFER oferind o serie de sisteme pentru transportul mărfurilor suspendate, cum ar fi SSI Carrier, a cărui principală caracteristică este flexibilitatea scopurilor de utilizare. Transportul, depozitarea temporară, distribuţia şi sortarea mărfurilor – toate acestea sunt posibile cu un singur suport de marfă. Sortatorul cu huse SSI Mover de la SSI SCHAEFER este produsul optim pentru piaţa e-commerce şi utilizările batch pick la produse individuale cu o greutate de până la 10 kilograme. Acest sistem a fost dezvoltat cu scopul clar de a oferi o soluţie pentru comerţul online cu produse grele. De asemenea, este adecvat în special pentru stocarea temporară şi secvenţierea automată, fiind o opţiune tehnologică robustă pentru industria automotive, articole electronice și industria alimentară.

„Cum arată viitorul pentru intralogistică? Ne concentrăm pe e-commerce, inteligenţă artificială, lanţul de aprovizionare la nivel global și încercăm, în această nouă lume, să venim cu soluţii acolo unde ele lipsesc. Vrem să ne asigurăm că vom avea un rol important în ceea ce înseamnă IoT. Digitalizarea aduce cu sine noi concepte și idei, iar pentru noi are și un alt impact: viteza. Totul se întâmplă extrem de rapid, lumea este deschisă și trebuie să reacţionăm la acest lucru și să ne adaptăm. Am dori să vă arătăm astăzi, aici, cum facem acest lucru.”, a declarat noul CEO al SSI SCHAEFER

Inovaţiile merg însă dincolo de produse și vizează și zona de customer service, unde producătorul german vine cu o serie de servicii dedicate, cum ar fi SSI Augmented Support, primul serviciu de comunicare video, multi-funcţio nal, mobil și în timp real care le furnizează clienţilor tot ceea ce este nevoie pentru lucrări de mentenanţă și reparaţii eficiente. Sistemul este caracterizat de un grad înalt de flexibilitate și este foarte ușor de folosit, astfel că îmbunătăţește procesele de lucru în multe zone, economisind timp și reducând costurile. Serviciile dedicate clienţilor completează suita de servicii SSI SCHAEFER, care înglobează proiectare, planificare, consultanţă, servicii after-sales și de mentenanţă pentru sisteme intralogistice.

Interviu Michael Mohr, Executive Vice President Sales Automation

“Totul începe din faza de vânzare. Acum mulţi ani, SSI SCHAEFER și celelalte companii de pe piaţă aveau o abordare generică a vânzărilor. Acum, lucrurile s-au schimbat, întrucât de cele mai multe ori clientul are o viziune clară a lucrurilor și își dorește o soluţie dedicată, personalizată la problemele sale. De asemenea, pentru client, în acest moment, totul se rezumă la ROI și profitabilitate. În momentul achiziţiei unui echipament se așteaptă să se obţină un retur al investiţiei cât mai rapid. Și acesta este unul dintre punctele forte ale SSI SCHAEFER, pentru că le putem oferi clienţilor totul, de la soluţii manuale, la soluţii semi-automatizate și până la o automatizare completă” – Michael Mohr, Executive Vice President Sales Automation

  • Intermodal&Logistics: SSI SCHAEFER este perceput în piaţă ca fiind un furnizor de soluţii premium cu un cost pe măsură. Lucraţi și la soluţii mai simple pentru pieţele mai puţin dezvoltate și sofisticate din punct de vedere al automatizării, cum este România, spre exemplu?
  • Michael Mohr: Nu pot spune că avem soluţii simple, dar într-adevăr trebuie să le oferim clienţilor soluţii entry-level și trebuie să lucrăm la acest aspect. Avem deja astfel de soluţii, cum ar fi de exemplu Logimat, soluţia de depozitare verticală. De regulă clienţii cumpără mai multe astfel de sisteme până ajung să ceară un sistem shuttle, de exemplu. Mai trebuie punctat și faptul că două treimi din ofertele transmise clienţilor pentru automatizare completă sunt sub valoarea de 2 milioane de euro. Oamenii cred că SSI SCHAEFER lucrează doar la proiectele mari, dar de fapt lucrăm și la proiecte mici și avem soluţii și pentru acestea, doar că nu sunt la fel de vizibile.
Michael Mohr, Executive Vice President, Sales Automation
  • Intermodal&Logistic: În conferinţă s-a vorbit despre angajamentul și apropierea faţă de client. Atunci când îi oferiţi soluţiile intralogistice, luaţi în calcul și ritmul de dezvoltare al afacerii sale, unde se va afla peste 5 ani? În e-commerce, de exemplu, afacerile cresc foarte rapid.
  • Michael Mohr: În cadrul companiei avem o divizie spe cializată care se numește BCG (Business Consulting Group) și care se ocupă de faza zero a proiectelor, acea fază în care clienţii vin către noi fără a avea o soluţie în minte pentru problema cu care se confruntă. Avem două grupuri de clienţi: cei care știu exact ceea ce vor și cei care nu știu nimic des pre automatizarea în intralogistică. Clienţii ne oferă informaţiile, datele și care sunt planurile de dezvoltare și noi le oferim soluţia. Și avem foarte mare succes pe acest segment. Aceasta este o modalitate de a conecta clientul cu ideile noastre și este o potrivire perfectă.
  • Intermodal&Logistics: Cum vedeţi piaţa din România și pieţele din jur, ca nivel de dezvoltare din punct de vedere al automatizării?
  • Michael Mohr: Cred în pieţe precum România, Ungaria și cred că vor ajunge pieţele din vest din urmă ca trenduri și nivel de automatizare și totul începe cu industria auto motive, perfect normal de altfel, pentru că este un segment important, dar cred că și celelalte industrii vor urma curând exemplul.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In