Home Logistics TECHTEX, prima companie care produce în România măști certificate

TECHTEX, prima companie care produce în România măști certificate

TECHTEX, prima companie care produce în România măști certificate

TECHTEX, parte a grupului TAPARO, a început deja producția de măști de protecție, primul transport fiind în drum spre Suceava. Compania a primit certificare din partea Agenției Naționale a Medicamentului, iar instalarea primei linii tehnologice a avut loc duminică după-amiază, după ce au sosit echipamentele.

Ing. Ioan Filip, administrator TAPARO a declarat: „primele măști de protecție pe care le-am produs le-am trimis la Suceava, pentru că acolo este cea mai mare nevoie. Avem o cerere foarte mare și o presiune uriașă, de aceea suntem zi și noapte în fabrică. Facem toate reglajele, creștem producția treptat, pentru ca linia tehnologică să facă față cu brio solicitării. Estimăm ca, în a doua parte a săptămânii, să putem lucra la capacitatea maximă a primei linii de producție, adică 150.000 de măști de protecție/zi.”

Producția se realizează într-un spațiu special amenajat, iar angajații din cele 4 schimburi sunt verificați cu termo – scannere la intrarea în fabrică și sunt echipați corespunzător.

Grupul TAPARO a cumpărat deja încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști de protecție, care sunt pregătite chiar acum pentru expediere. Acestea vor ajunge la fabrică la data de 7 aprilie.

Următoarea investiție a companiei este pentru producția măștilor FFP2 (clasă superioară de protecție) și FFP3 (cel mai înalt nivel de protecție), care vor fi realizate special pentru cadrele medicale din prima linie, persoane care intră în contact direct cu bolnavii covid-19. Această linie tehnologică este deja comandată și va pleca spre fabrica TECHTEX la data de 15 aprilie, urmând a intra în producție în a doua parte a lunii.

Vor urma, de asemenea, și alte etape de extindere a producției. Momentan, compania realizează și circa 1.000 de combinezoane de protecție/zi, dar intenționează să producă bonete, lenjerii de unică folosință, scutece, șervețele umede. TAPARO intenționează să crească producția până la 10 milioane măști/lună.