Home Logistics Comerț international Traficul feroviar de marfă între China și Duisburg, un nou record în aprilie

Traficul feroviar de marfă între China și Duisburg, un nou record în aprilie

Traficul feroviar de marfă între China și Duisburg, un nou record în aprilie

Duisburg a înregistrat cifre record ale traficului feroviar de marfă din China. În aprilie, în portul Duisburg au sosit aproximativ 50 de trenuri în fiecare săptămână, o creștere importantă de la cele 35-40 de trenuri săptămânale care leagă portul german de diferite destinații din China în mod obișnuit.

Numărul trenurilor a scăzut în februarie și martie, însă de la ridicarea restricțiilor în provinciile din China, volumele au crescut.

Noi destinații, mai multe trenuri

“Cu siguranță remarcăm efectele încercării de recuperare a afacerilor din China. În același timp, am continuat să lucrăm intens la rețeaua noastră și în aprilie am extins serviciile feroviare, incluzând mai multe destinații din China. Cooperarea strategică cu cele mai relevante hub-uri logistice din China fac transportul feroviar și mai atractiv pentru clienții noștri. În prezent, Duisburg este una dintre destinațiile preferate din Europa pentru transportul feroviar de mărfuri din China. Ca un hub logistic performant, avem ca avantaj competitiv transportul rapid către alte destinații, ca de exemplu porturile maritime de pe coastele europene,” a declarat Erich Staake, CEO al duisport.  

Portul Duisburg este considerat un pionier al conexiunilor feroviare între Europa și Asia. Primul tren regulat între metropola chinezească Chongqing și Duisburg a fost demarată în 2011. În 2014, trenul Yuxinou a devenit prima conexiune feroviară permanentă între Germania și China.

În acest moment, 30% din totalul traficului feroviar între Europa și China se desfășoară prin hub-ul logistic Duisburg. În 2019, dintre cele 1.400 de trenuri care au plecat din Chongqing către Europa, aproximativ 80% au fost manipulate în Portul Duisburg.