Home Logistics 3 PL Un nou jucător pe piața de logistică din România: Rohlig Suus Logistics deschide un birou la București

Un nou jucător pe piața de logistică din România: Rohlig Suus Logistics deschide un birou la București

Un nou jucător pe piața de logistică din România: Rohlig Suus Logistics deschide un birou la București

Rohlig Suus Logistics, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din Polonia, a intrat pe piața din România prin deschiderea unei reprezentanțe la București, fiind astfel cel mai recent jucător de pe piața autohtonă.

Compania din România este cel de-al cincilea operator din grup lansat în ultimii doi ani, după Slovenia, Cehia, Ungaria și Slovavia. În România, Rohlig Suus Logistics oferă servicii de transport feroviar, maritim și aerian, compania intenționând să dezvolte și servicii de transport rutier. Sectoarele cheie vizate de companie includ industria automotive, IT, retail, sectorul farmaceutic și alimentar.

“Chiar și în condițiile pandemiei, nu ne-am oprit dezvoltarea și am urmărit permanent strategia de expansiune. Aceasta se bazează pe dorința de a fi și mai aproape de clienții noștri. București este un alt pas, după Praga, Bratislava, Budapesta sau Koper. Decizia noastră de a intra pe piața din România are la bază observațiile și analizele detaliate realizate de-a lungul anilor. Avem mari speranțe, deoarece România este una dintre cele mai mari economii din CEE după Polonia și ne dorim să le oferim clienților servicii complete” a declarat Piotr Iwo Chmielewski, Membru al Board-ului Rohlig Suus Logistics. Acesta a adăugat că pe piața din România companiile poloneze sunt percepute într-un mod pozitiv. “Acest lucru se datorează reformelor economice din Polonia ce reprezintă un model. Sperăm ca rețeaua poloneză de grupaj și transport internațional să fie o rețetă pentru succes,”

Grupul Rohlig Suus Logistics Group numără peste 1.700 de angajați în 30 de subsidiare în 7 țări: Polonia, Rusia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia și România și administrează 250.000 mp spații de depozitare. În 2019, compania a avut o cifră de afaceri de 951 milioane PLN (aprox. 208 milioane euro)