Home Logistics Supply Chain Blulog – tehnologie de vârf pentru monitorizarea parametrilor de transport

Blulog – tehnologie de vârf pentru monitorizarea parametrilor de transport

Blulog – tehnologie de vârf pentru monitorizarea parametrilor de transport

Blulog este o companie franco-poloneză înfiinţată la începutul anului 2015 ce activează în domeniul soluţiilor de monitorizare transport, cu peste 150 de clienţi în peste 50 de ţări, inclusiv în România.

Cu peste 15 ani experienţă în domeniul tehnologiilor de monitorizare, inginerii Blulog îmbunătăţesc permanent tehnologia existentă, adăugând noi funcţii, adaptate nevoilor clienţilor din varii industrii, care au nevoie de monitorizare strictă a parametrilor de temepratură, umiditate sau geo-localizare.

Una dintre noutăţile aduse de Blulog la început de 2018 este compatibilitatea soluţiei cu sistemele telematice TomTom. Compania a adus recent îmbunătăţiri diferitelor versiuni ale BluRoad, a soluţie wireless de monitorizare a temperaturii în timp real pentru transportul de produse refrigerate. În funcţie de nevoile clienţilor, aceștia au acum la dispoziţie un sistem ce permite verificarea întregului ciclu de livrări efectuate cu un camion. În acest caz, senzorii RF măsoară și salvează datele de temperatură în memoria internă până în momentul conectării cu huburile, instalate în diferite puncte ale rutei (puncte de livrare, centre de distribuţie, depozite) și transmit automat istoricul ultimelor 88 de măsurători.

De asemenea, clienţii au acces la o soluţie de monitorizare în timp real formată din huburi 2G și senzori de date, care datorită huburilor 2G în miniature instalate în cabină, permit accesul de la distanţă, în timp real la datele curente și din istoric. În cazul modificărilor de temperatură, sunt transmise alerte prin email și sms. Versiunea include, optional, și funcţia de geolocalizare.

Mai mult, șoferul poate avea acces la date în timp real pe telefonul sau tabletă și este alertat imediat de potenţiale modificări de temperatură. Datele pot fi transmise pe cloud pentru a asigura acces la distanţă prin utilizarea platformei web. Mai mult de 500 de vehicule au fost echipate cu soluţia Blulog, urmând ca numărul acestora să crească la câteva mii pe parcursul acestui an.

„ Blulog oferă soluţii complete pentru clienţi din toate sectoarele de business, și în special pentru industria alimentară, farmaceutică, automotive și alte industrii care au nevoie de o verificare riguroasă a parametrilor de temperatură, umiditate și de geo-localizare. Pentru companiile din industria automotive de exemplu, funcţia de geolocalizare și de identificare a bunurilor. Blulog poate furniza soluţii pentru monitorizarea bunurilor unor astfel de companii pentru a preîntâmpina pierderea de materiale, de produse și de a avea un control mai bun asupra lor. “ Daria Roszczyk-Krowicka, Sales Associate Blulog.