Home Logistics Businessul Elmas în creștere și în 2017

Businessul Elmas în creștere și în 2017

Businessul Elmas în creștere și în 2017

Compania brașoveană Elmas, lider pe piața instalațiilor de ridicat, și-a majorat la finele anului trecut capitalul social de la 4,1 milioane de lei la 24 de milioane de lei (5,35 milioane de euro). Potrivit reprezentanților companiei, decizia a fost luată pentru a avea o mai mare credibilitate în piață și pentru a atrage clienți mai mari. „Majorarea de capital s-a realizat din rezervele acumulate din profiturile anilor anteriori”, declară reprezentanții companiei.

În 2016 afacerile Elmas au crescut cu 15%, atingând 26,6 milioane euro, ritm pe care intenționează să îl păstreze și anul acesta. „Prognozăm o creștere de 15% și în cazul exportului, în funcție de conjuctura politică internațională”, precizează reprezentanții companiei.

Anul trecut compania a avut un buget de investiții de 1,52 milioane de euro, printre care s-a numărat și finalizarea secției de upcycling stivuitoare Linde, în 2017 valoarea investițiilor putând depăși această sumă. Printre cele mai importante obiective se numără construcția unui nou sediu pentru punctul de lucru din București, construirea și echiparea unei cantine la noua fabrică de componente metalice achiziționată în urmă cu trei ani, montarea panourilor fotovoltaice pe hala de producție, montarea unui stocator de gaze naturale, precum și proiectarea unei parcări automatizate în centrul istoric al Brașovului. În 2017, Elmas va crea 20 de noi locuri de muncă, astfel că echipa va depăși 350 de angajați la finele lui 2017.

Compania a dezvoltat anul trecut primul ascensor românesc de persoane din clasa energetică A, o gamă nouă de macarale pivotante, podul rulant V TYPE DEMAG în urma unei licențe cumpărate în 2015, un sistem de arhivare automatizată independentă, precum și activitatea de upcycling stivuitoare și de închiriere de echipamente, precum și oferirea unui pachet complet de servicii. Pentru anul 2017 se are în plan dezvoltarea unei platforme de transport auto pe verticală cu însoțitor (omologare de produs), precum și a unui ascensor de persoane pe plan înclinat. Totodată, pentru acest an, Elmas și-a propus să obțină certificarea RENAR a Laboratorului propriu de Încercări Mecanice, precum și Certificarea Calității Totale în conformitate cu Directiva de Mașini.