Home Intermodal Chimpex a primit finanțare pentru construirea unui nou terminal de cereale

Chimpex a primit finanțare pentru construirea unui nou terminal de cereale

Chimpex a primit finanțare pentru construirea unui nou terminal de cereale

Operatorul portuar Chimpex a semnat un acord de finanţare în valoare de 27 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal de cereale în Portul Constanța.

Facilitatea de credit acordată de către Banca Comercială Română va permite Chimpex S.A. să implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale sale. Contractul, cu o maturitate de 10 ani, a fost semnat pe data de 11 martie 2016.

Chimpex va utiliza finanţarea pentru construcția silozului de cereale cu o capacitate de 200.000 de tone. Terminalul va fi amplasat în Molul IV din Portul Constanţa, Dana 55 şi va avea o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grâu, orz, porumb, rapiţă, floarea-soarelui, etc.).

Noul terminalul va fi complet automatizat și va permite descărcarea simultană a cerealelor din tren, camioane şi barje și ȋncărcarea acestora ȋn vase de tip Panamax de până la 63.000 tone. Alte facilități oferite de noua construcţie sunt: aerisire și monitorizare constantă printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustări la ȋncărcare și descărcare, sistem de operare ecologic, dust-free și transbordare directă de la mijlocul de transport la vas.

Chimpex este unul dintre cei mai importanți operatori portuari din Constanța din 1971 şi este parte din grupul Ameropa. Este situat într-una dintre cele mai bune locații strategice din Portul Constanța cu acces facil pe cale rutieră, feroviară și maritimă.