Home Logistics #ColțulCuFapteBune: LET – echipa logistică de intervenție

#ColțulCuFapteBune: LET – echipa logistică de intervenție

#ColțulCuFapteBune: LET – echipa logistică de intervenție

LET este acronimul pentru The Logistics Emergency Team și reprezintă o colaborare la nivel de industrie sprijinită de către Clusterul de Logistică al Programului alimentar mondial al Organizației Națiunilor Unite. LET este primul parteneriat de acest fel ce formalizează colaborarea între stakeholderi din sectorul public și privat și a fost inițiat de către Forumul Economic Mondial în 2005.

Acest program permite comunităților umanitare, printr-un singur telefon, să acceseze serviciile coordonate și combinate a patru companii importante de logistică: Agility, DP World, Maersk și UPS. Partenerii LET își concentrează eforturile pentru a răspunde dezastrelor naturale.

resurse let logistics interventiiÎn același timp, cele patru companii lucrează și cu Clusterul Logistic pentru a asista guvernele și agențiile non-guvernamentale în pregătirea pentru urgențe umanitare în zone cu risc ridicat de dezastre.

Încă de la stabilirea acestei colaborări, Agility și partnenerii săi din cadrul LET au sprijinit campanii umanitare și s-au implicat în proiecte în Bangladesh, Chile, Ecuator, Ghana, Haiti, Indonezia, Irak, Japonia, Kuweit, Nepal, Pakistan, Filipine, Yemen și în alte locații de pe glob.

Din punct de vedere operational, echipa LET este formată din experți în logistică din cadrul companiilor participante la proiect. Acestea sunt solicitate pentru a oferi sprijin Clusterului de Logistică în timpul dezastrelor naturale cu nivel de securitate ONU de 3 sau mai jos pentru a oferi servicii în ceea ce privește transportul, depozitarea și întocmirea de formașități vamale pentru ajutoare, management al operațiunilor și alte servicii.

Nevoile de asistență umanitară au continuat să crească de la fondarea LET și în 2018, mai mult de 80% din resursele și fondurile clusterului de logistică au fost alocate pentru a răspunde unor urgențe complexe și pentru a sprijini persoanele refugiate afectate de conflictele armate. În 2017, Agility și-a extins rolul și angajamentul în cadrul LET pentru a include capacitatea de a răspunde apelurilor de asistență în timpul situațiilor de urgență complexe.