Home Companii Compania de curierat Cargus a fost preluată de Abris

Compania de curierat Cargus a fost preluată de Abris

Cargus Internațional, una dintre cele mai mari companii de curierat din România, a fost achiziționată de Abris Capital Partners, fondul mid-market de private equity.

Cargus va face parte din cel mai recent fond de 450 de milioane de euro creat de Abris pentru a capitaliza din oportunitățile de investiții în Europa Centrală și de Est.

Transferul companiei Cargus de la Deutsche Post DHL la Abris a fost semnat în octombrie 2012 și aprobat de Consiliul Concurenței la începutul acestui an. Companie cu peste 900 de angajați, Cargus a fost deținută de Deutsche Post DHL în ultimii patru ani.

Fondată în 1991, Cargus este prima companie de curierat din România și ocupă momentan al doilea loc pe piața locală de profil. Compania va trece în următoarea perioadă prin cele mai mari investiții din istoria să de peste 20 de ani. Conform planurilor Abris Capital Partners, investițiile vor fi susținute la un nivel constant și în următorii ani.

”Odata finalizat procesul de achiziție, ne dorim să susținem Cargus în planurile de extindere pe piața din România. Cargus are deja o poziție de piață solidă și este pe o traiectorie pozitivă când vine vorba de rezultatele estimate pentru anul 2013. Ne propunem să susținem planurile de viitor ale companiei prin investiții și prin orice alte mijloace. În același timp ne uităm în mod activ la alte oportunități de investiții pe piața din Romania”, a declarat Cezar Scarlat, Head of Abris România a€“ Managing Director, Chairman of The Supervisory Board pentru Cargus.

Abris Capital Partners este o companie independentă de administrare a fondurilor private de investiții (private equity) specializată în oportunități în țările mari ale Europei Centrale și de Est. De la înființarea firmei, în 2007, Abris a construit în regiune un portofoliu de afaceri în diverse sectoare. Abris, prin intermediul celor 3 birouri din Varșovia, București și Kiev administrează două fonduri de peste 750 de milioane de euro în continuă expansiune.

Cargus Internațional este a doua companie de pe piața de curierat intern din România. Compania deține și utilizează singura rețea națională de centre și depozite și o flotă de peste 700 de vehicule de curierat. Cargus are aproximativ 900 de angajați și a realizat vânzări de peste 20 de milioane de euro în 2012.