Home Industrial Coronavirus: Chimcomplex va produce biocide la Râmnicu Vâlcea și Onești

Coronavirus: Chimcomplex va produce biocide la Râmnicu Vâlcea și Onești

Coronavirus: Chimcomplex va produce biocide la Râmnicu Vâlcea și Onești

Chimcomplex lansează producția de biocid pentru hipoclorit de sodiu, soluție recomandată de către OMS în lupta cu COVID-19. Compania a primit aviz de la Ministerul Sănătății și va începe producția pe platformele de la Râmnicu Vâlcea și Onești.

Chimcomplex și-a modificat în ultimele săptămâni liniile de producție industriale pentru a putea produce în regim prioritar hipocloritul de sodiu.

Produsele vor fi disponibile prioritar pentru piaţa din România, atât pentru instituţii publice cât şi pentru agenţii economici. Pentru început, produsul va fi livrat în ambalaje de tip IBC de o tonă sau în cisterne auto, urmând ca în perioada următoare să se distribuie îmbuteliat şi în alte recipiente, pentru utilizatorii de uz casnic.

Primele livrări se vor face în funcţie de urgenţe şi instituţiile care au nevoie acută pentru dezinfectarea spaţiilor externe.

Pentru început capacitatea de livrare va fi de 1.000 tone pentru fiecare județ.

 “Am accelerat investiţiile şi pregătim infrastructura pentru a putea distribui hipocloritul cât mai eficient la nivel naţional. Capacităţile noastre de producţie pot acoperi nevoile naţionale din această perioadă, în cadrul unui program intens de producţie şi ambalare de 24/7”, a declarant managerul general al Chimcomplex, Tivadar Runtag.

Clorul este cea mai sigură soluţie pentru dezinfectare. Utilizat în concentraţiile recomandate nu este nociv pentru organismul uman şi mediul înconjurător. De aceea Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Agenţia pentru Protecţia Mediului (Environmental Protection Agency (EPA) îl recomandă pentru igienizarea suprafeţelor împotriva virusului COVID-19.

Chimcomplex anunţă disponibilitatea de a încheia în perioada următoare parteneriate cu companii locale pentru a distribui produsele cât mai eficient la nivel naţional.

“Chimcomplex este o companie responsabilă care garantează că acest produs este sigur în lupta cu Covid-19. Ne-am mobilizat la toate nivelurile şi vom dona sute de tone de hipoclorit instituţiilor naţionale ale statului dar şi local instituţiilor din comunităţile unde ne desfăşurăm activităţile, precum şi angajaţilor şi foştilor angajaţi pentru uz propriu”, a declarat preşedintele Chimcomplex, Ştefan Vuza.

Compania Chimcomplex, unic producător în România al substanţelor active biocide pe bază de clor şi hipoclorit de sodiu, produce hipoclorit de sodiu soluţie cu o concentraţie de 12,5% din anul 1960 pentru care are aviz de biocid emis de către Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Produsul este comercializat atât la nivel naţional, cât şi internaţional fiind utilizat în România, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Serbia şi alte 31 de ţări.