Home Intermodal COSCO SHIPPING Lines folosește tehnologia blockchain pentru recepționarea contactless a mărfurilor de import

COSCO SHIPPING Lines folosește tehnologia blockchain pentru recepționarea contactless a mărfurilor de import

COSCO SHIPPING Lines folosește tehnologia blockchain pentru recepționarea contactless a mărfurilor de import

COSCO SHIPPING Lines în colaborare cu Portul Qingdao, parte a Shandong Port Group, au lansat recent un program digital de recepționare contactless a mărfurilor de import, utilizând tehnologia blockchain.

Până în prezent, cu ajutorul acestui proiect de digitalizare, au fost eliberate 500 de containere din portul Qingdao, pentru fiecare dintre acestea timpul de recepționare și ridicare a mărfurilor fiind redus cu aproape 24 de ore.

Înainte de implementarea acestui proiect, în conformitate cu cerințele porturilor și transportatorilor, clienții trebuiau să pregătească documentația pe hârtie pentru recepția mărfurilor și să încheie procedurile în ferestrele de timp alocate.

COSCO SHIPPING Lines și Qingdao Port au făcut pregătirile necesare pentru implementarea acestui proiect, iar acum cu ajutorul tehnologiei blockchain, transportatorii și porturile au reușit să interconecteze sistemele și să stabilească o  relație de încredere reciprocă. Clienții care importă mărfuri beneficiază acum de avantajele unor proceduri mai simple și rapide și pot ridica mărfurile într-un timp mult mai scurt.

Acest proiect a fost lansat în noiembrie 2019, iar COSCO SHIPPING Lines l-a promovat în mai multe porturi din China. În viitor, compania va extinde acest serviciu în mai multe porturi.