Home Intermodal Record pentru un tren de marfă: 12 zile din China până în Turcia

Record pentru un tren de marfă: 12 zile din China până în Turcia

Record pentru un tren de marfă: 12 zile din China până în Turcia

Membrii Consorțiului Internațional de Transport Trans-Caspian – ADY Container (Azerbaijan), KTZ Express (Kazakhstan), GR Logistics (Georgia) și Pacific Eurasia Logistics (Turcia) au stabilit un nou record livrând un tren de marfă ce a avut ca punct de plecare Xi’an, China și punct de destinație stația Kosekov (Izmit), Turcia în doar 12 zile.

Trenul ce a avut în componență 43 de containere de 40” a intrat în Kazakhstan prin stația Altinkol spre portul Aktau, unde nava feeder “Beket-Ata” operată de către ADY Container LLC a livrat containerele în Portul Baku din Azerbaijan. Din portul Baku containerele au fost transportate până la stația Akhalkalaki din Georgia și de acolo către orașul Izmit din Turcia, folosind calea ferată Baku-Tbilisi-Kars.

Distanța din Portul Baku către stația Boyuk-Kesik pe teritoriul Azerbaijanului a fost parcursă în doar 14 ore, cu 10 ore mai rapid decât timpul standard. Pe teritorul Turciei, până la Izmit, distanța a fost parcursă în 50 de ore, salvând astfel 70 de ore comparativ cu timpul standard.

Pe tren au fost transportate provizii medicale, materiale textile, țevi, compresoare pentru sistemele de refrigerare, panouri solare și alte tipuri de echipamente.