Home Automotive Mercedes-Benz încheie un parteneriat strategic cu producătorul chinez de baterii Farasis

Mercedes-Benz încheie un parteneriat strategic cu producătorul chinez de baterii Farasis

Mercedes-Benz încheie un parteneriat strategic cu producătorul chinez de baterii Farasis

Mercedes-Benz face un nou pas în călătoria sa către neutralitatea CO2 printr-un parteneriat cu producătorul chinez de baterii Farasis, incluzând și achiziția a 3% din acțiunile producătorului.

Ca parte a acestui parteneriat, Mercedes-Benz va investi mai multe milioane de euro, primind în schimb un loc în consiliul director al companiei chineze.

Mișcarea reprezintă încă un reper important în direcția atingerii obiectivului de neutralitate din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon a Mercedes-Benz – “Ambition 2039”. Acordul între cele două companii include dezvoltarea și industrializarea de tehnologii de vârf pentru celule de baterii, dar și atingerea unor prețuri competitive. Obiectivul tehnologic este centrat pe creșterea gamei prin noi progrese în domeniul densității energiei și a reducerii timpilor de încărcare.

Contractul va oferi o sursă sigură pentru aprovizionarea cu baterii pentru strategia de electrificare a Mercedes, în timp ce Farasis câștigă securitate financiară pentru construcția planificată a unei noi unități de producție. Pentru a răspunde cererii crescute din partea fabricilor germane ale Mercedes-Benz, Farasis plănuiește să construiască o fabrică pentru celule pentru baterii în Bitterfeld-Wolfen, creând 2.000 de noi locuri de muncă.