Home Logistics 3 PL Cum îți poți instrui angajații din logistică apelând la finanțare europeană?

Cum îți poți instrui angajații din logistică apelând la finanțare europeană?

Cum îți poți instrui angajații din logistică apelând la finanțare europeană?

Gebrüder Weiss România investește în capitalul uman, instruind peste 150 de angajați într-un proiect cu finanțare europeană.

La 25 de ani de la intrarea pe piața din România, furnizorul de servicii logistice integrate, Gebrüder Weiss implementează un proiect cu finanțare europeană, în valoare totală de 1.957.106,87 lei (peste 400.000 euro), 50% din finanțare fiind obținută prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Implementat sub titlul „Performanță și inovare prin formare profesională a angajaților (Perform – IN)” (cod SMIS 2014+ : 129139), proiectul urmărește să dezvolte competitivitatea și gradul de inovare în sectorul distribuției, facilitând accesul angajaților la programe de învățare pe tot parcursul vieții și investiția directă în dezvoltarea competențelor în rândul forței de muncă active. Grupul țintă este format din 177 de angajați ce provin din toată țara, cu accent pe județele în care Gebrüder Weiss are puncte de lucru: Brașov, Sibiu, Bacău, Cluj, Giurgiu, Constanța, Dolj, Arad.

În cadrul proiectului, angajații Gebrüder Weiss vor beneficia de programe de formare și vor dobândi o calificare (pentru stivuitoriști). Totodată, aceștia își vor îmbunătăți cunoștințele, competențele și aptitudinile în domenii precum competențe sociale, civice și tehnologia informației. De asemenea, prin acest proiect compania urmărește creșterea performanțelor în plan profesional și îmbunătățirea abilităților prin programele de îmbunătățire procese.

„Prin acest proiect vom oferi acces la o succesiune de programe de formare profesională continuă, în vederea îmbunătățirii nivelului de cunoștințe al angajaților noștri, oferindu-le totodată și oportunitatea de a se pregăti pentru un nivel profesional superior. Colegi din departamente precum Logistică, Transport, Operare Date, Vânzări etc., vor participa la diferite cursuri, pe teme precum competențe sociale și civice, competențe digitale, îmbunătățire procese și altele.”, declară Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România.

Proiectul se derulează în perioada 12.08.2019 – 11.02.202, valoarea totală fiind de 1.957.106,87 lei, dintre care 916.233,89 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

Despre Gebruder Weiss

Prin infrastructura națională cu 9 terminale logistice și de cross-docking situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța, Oradea și Craiova, Gebrüder Weiss oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim. Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzi de marfă tip cargo.