Home Logistics Comerț international DKV BOX EUROPE, dispozitivul de decontare a taxelor de drum în Europa este disponibil pentru comandă

DKV BOX EUROPE, dispozitivul de decontare a taxelor de drum în Europa este disponibil pentru comandă

DKV BOX EUROPE, dispozitivul de decontare a taxelor de drum în Europa este disponibil pentru comandă

DKV BOX EUROPE, soluția ce permite decontarea taxelor de drum la nivelul întregii Europe este disponibilă pentru comandă începând cu luna mai 2018.

În vara anului 2018, DKV BOX EUROPE va intra în testele operative, în cadrul cărora unitățile de bord vor fi montate primilor clienți, DKV intenționând să livreze primele unități complet funcționale în septembrie.

Prima taxă de drum care va putea fi înregistrată și decontată prin intermediul dispozitivului DKV BOX EUROPE începând cu al patrulea trimestru, este cea din Belgia.

Procesul de comandă al unității are loc online și a fost dezvoltat împreună cu clienții DKV. Sistemul DKV BOX EUROPE se bazează pe o unitate de bord conformă cu EETS, produsă de Siemens și este dotat cu cu tehnologie radio hibridă, ceea ce înseamnă că poate să înregistreze și să deconteze taxe de drum DSRC, dar și pe cele bazate pe GNSS.

„Obiectivul este ca începând cu al patrulea trimestru din 2018 unitățile de bord deja montate în vehicule să fie înlocuite succesiv, pentru că, odată cu DKV BOX EUROPE, pe termen mediu, utilizatorii vor avea nevoie de un singur aparat de bord pentru întreaga Europă”, menționează Robert Vass, Country Manager DKV Euro Service. „Pentru a putea deconta taxele suplimentare de drum, DKV BOX EUROPE nu va trebui schimbat încă o dată.” Clienții DKV se pot înregistra online pentru alte taxe de drum și le pot activa prin sistemul de configurare de la distanță. Acest lucru este posibil indiferent de locul în care se află vehiculul în Europa în momentul respectiv.

Activarea țărilor fără schimbarea dispozitivului

Prima taxă de drum care va putea fi înregistrată și decontată prin intermediul dispozitivului DKV BOX EUROPE este cea din Belgia. Activarea pentru taxa de drum din Germania se va face cel mai probabil la începutul anului 2019, în primăvara anului viitor urmând să fie înregistrate și taxele de drum din țările DSRC (Austria, Franța, Spania, Portugalia). La scurt timp va fi activată și Italia. Taxele pentru podurile Öresund și Storebaelt din Scandinavia vor fi decontate și ele în curând cu ajutorul DKV BOX EUROPE.
„Este posibil ca aceste taxe de drum dar și altele să poată fi decontate chiar mai repede decât estimăm”, declară Robert Vass. „Totuși, siguranța livrării către clienții noștri este pe primul loc pentru noi, astfel încât dorim să formulăm doar estimări pe care le considerăm realiste. Actualmente, țările precum Polonia, Slovenia și Ungaria lucrează încă la propriul regulament EETS, astfel încât aceste țări nu pot fi încă acoperite cu un dispozitiv EETS-box. În aceste cazuri păstrăm legătura și vom iniția din timp discuții de certificare.”