Home Logistics Curierat și e-commerce DPD România investește 2,5 mil. euro pentru extinderea capacității logistice

DPD România investește 2,5 mil. euro pentru extinderea capacității logistice

DPD România investește 2,5 mil. euro pentru extinderea capacității logistice

DPD România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de coletărie și curierat expres, anunță investiții de 2,5 milioane euro alocate extinderii capacității logistice pentru anul viitor. Suma va fi folosită pentru dezvoltarea şi dotarea a 2 depozite: hub–ul central din Sibiu, care va avea o suprafata  de cca 4.200 mp, dezvoltat de WDP și cel din București, cu o suprafață de 4.800 mp, al cărui dezvoltator este IMMOFINANZ Group.

Bugetul de 2,5 milioane euro este destinat exclusiv amenajarii şi dotării celor două depozite cu tehnologie şi echipamente de ultimă generaţie, specifice industriei de curierat.

Astfel, noul depozit din Bucureşti va fi dotat cu un sistem performant de rutare a coletelor şi va beneficia de o nouă linie de sortare și transport colete. Capacitatea depozitului din Capitală va permite sortarea a 70.000 colete pe zi respectiv 2.000 de paleți și acomodarea a 160 de curieri.

”Depozitul din Capitală va fi dotat cu cele mai moderne soluții logistice, este bine poziţionat în nordul orașului București, permițând accesul rapid. Sibiul este oraș cheie pentru modelul nostru de business, acolo unde avem hub-ul central”, a declarat Lucian Aldescu, CEO-ul DPD România.

În ceea ce privește Hub-ul central al DPD România din Sibiu, extinderea acestuia a fost inițiată în luna octombrie a acestui an, urmând ca în septembrie anul viitor să poate fi utilizată la capacitate maximă de către DPD. Depozitul din Sibiu va permite manipularea a 50.000 colete pe zi, respectiv 4.000 de paleți pe zi.