Home Industrial ebm-papst vinde divizia Industrial Drive Technology (IDT) către Siemens

ebm-papst vinde divizia Industrial Drive Technology (IDT) către Siemens

ebm-papst vinde divizia Industrial Drive Technology (IDT) către Siemens

ebm-papst a semnat un acord de vânzare a diviziei Industrial Drive Technology (IDT) către Siemens.

Cei aproximativ 650 de angajați ai diviziei IDT din St. Georgen, Lauf an der Pegnitz și Oradea din România vor fi preluați de Siemens odată ce tranzacția va fi finalizată.

Părțile au convenit să nu dezvăluie suma exactă a achiziției. Tranzacția va fi finalizată până la jumătatea anului 2025 și este supusă aprobărilor privind comerțul exterior și controlul fuziunilor.

Intenția de vânzare către Siemens AG va oferi diviziei un acces puternic pe piața internațională prin intermediul unei organizații de vânzări globale mai mari.

IDT are deja produse de vârf din punct de vedere tehnologic și angajați cu înaltă calificare, iar vânzarea va deschide noi orizonturi pentru inovație și o dezvoltare de succes a afacerii.

Vânzarea planificată a diviziei face parte din implementarea sistematică a strategiei corporative “Making the future together”, care a fost pusă în aplicare începând cu anul 2022.

Prin această strategie, ebm-papst și-a propus să se concentreze pe activitatea principală de tehnologie de ventilație și încălzire și să accelereze transformarea companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și digitalizarea, precum și extinderea internațională.

Astfel, emb-papst va utiliza veniturile din vânzare într-o manieră orientată spre obiective, care va impulsiona o creștere de succes a afacerii.

“Prin urmare, vânzarea planificată către Siemens va oferi diviziei și angajaților săi oportunități depline de creștere și dezvoltare, deoarece toți cei 650 de angajați vor fi preluați de Siemens. În același timp, mutarea va crea perspective excelente pentru toți cei din grupul ebm-papst,” a precizat compania într-un comunicat de presă.

Componentele, care în prezent sunt încă fabricate la uzina Hagenmoos din St. Georgen, vor fi relocate la Oradea, astfel încât uzina din St. Georgen va produce în viitor doar componente de ventilatoare.

Divizia IDT dezvoltă, produce și vinde soluții de produse de vârf din punct de vedere tehnologic, cum ar fi sisteme de acționare compacte și inteligente, inclusiv pentru vehicule cu ghidaj automat.