Home Industrial ebm-papst își concentrează producția pe componente pentru echipamentele medicale

ebm-papst își concentrează producția pe componente pentru echipamentele medicale

ebm-papst își concentrează producția pe componente pentru echipamentele medicale

Producătorul german de ventilatoare și motoare electrice, ebm-papst se concentrează pe producția de componente pentru echipamentele medicale – ventilatoare medicale și echipamente de analize medicale în toate fabricile sale, inclusiv în România.

Pe fondul pandemiei COVID 19, cererea pentru echipamente medicale a crescut dramatic la nivel mondial. În același timp, lanțurile de aprovizionare pentru tehnologia medicală se află sub presiune. Recunoscând nevoia de a evita blocajele în supply chain, producătorul german ebm-papst se concentrează pe producția de componente pentru echipamentele medicale, compania fiind furnizor de componente pentru ventilatoare medicale de multă vreme.

Cererea crescută pentru echipamente medicale

În toate cele 28 de unități de producție ale ebm-papst, fabricarea de echipamente pentru tehnologia medicală – componente pentru ventilatoare medicale și echipamente de analize în laboratoare- a devenit o prioritate. Clienții existenți solicită creșterea cantităților deja comandate, compania primind noi cereri, unele de ordinul a șase cifre, din partea unor producători recunoscuți din domeniul tehnologiei medicale și a altor industrii. De la începutul pandemiei, cererile pentru astfel de componente au crescut de până la 15 ori, declară reprezentanții ebm-papst.

Pentru ventilatoarele medicale, ebm-papst furnizează o varietate de produse, și până acum compania a făcut față cererii, capacitățile de producție fiind crescute.

“În lunile următoare, ebm-papst va face tot posibilul pentru a continua să răspundă cererii crescute. Cu toate acestea, blocajele nu pot fi excluse, întrucât cantitățile cerute sunt mult mai mari comparativ cu capacitatea deja crescută de livrare. În plus, producția de componente este dispersată în numeroase locații și țări, cee ace necesită un lanț de aprovizionare functional la nivel global” explică reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.

ebm-papst a fost fondată în 1963 și are un portofoliu de peste 20.000 produse. În anul fiscal 2018/2019 compania a avut o cifră de afaceri de 2,18 miliarde euro și numără 15.000 de angajați în cele 28 de unități de producție și 48 de reprezentanțe de vânzări din întreaga lume.

În România, ebm-papst a inaugurat în 2018 la Oradea o unitate de producție pentru motoare electrice destinate industriilor medicale, textile, electronice și automotive. În prezent la fabrica din România se produc componente pentru echipamentele medicale, o parte din acestea utilizate direct pentru asamblarea ventilatoarelor medicale.