Home Logistics 3 PL Yusen Logistics (România) – un nou centru regional de distribuție de 19.000 mp pentru industria auto

Yusen Logistics (România) – un nou centru regional de distribuție de 19.000 mp pentru industria auto

Yusen Logistics (România) – un nou centru regional de distribuție de 19.000 mp pentru industria auto

Yusen Logistics (România), furnizor global de logistică integrată, a închiriat un depozit de 19.000 mp de spații de depozitare în CTPark Bucharest.

Poziționat într-o zonă strategică, hub-ul logistic va servi drept centru regional de distribuție pentru industria auto. Yusen Logistics (România) va folosi spațiul pentru activități de logistică pentru terțe părți, gestionând mărfurile din 19 țări de pe 3 continente pentru clienții lor.

Contractul de închiriere a fost încheiat pe 5 ani, tranzacția fiind intermediată de către CBRE.

Amplasat într-un important hub industrial din București, CTPark Bucharest oferă o conectivitate excelentă către principalele rute de transport, facilitând astfel operațiuni logistice eficiente.

Depozit logistic la cele mai noi standard ESG

Depozitele închiriate de Yusen Logistics (România) vor fi, de asemenea, supuse unei renovări semnificative printr-o investiție substanțială din partea CTP pentru a revigora și moderniza facilitățile, aducându-le la cele mai recente standarde ESG prin incorporarea caracteristicilor de mediu durabile, cum ar fi iluminatul cu LED-uri.

Cosmin Rusu, Managing Director Yusen Logistics (Romania)“Acest contract de închiriere este o mișcare strategică importantă care se aliniază cu angajamentul nostru de a oferi soluții logistice excepționale clienților noștri.

Cu o expertiză extinsă și cunoștințe de piață, CBRE este un partener de încredere care ne-a susținut în fiecare pas și a reușit să ne ofere cea mai bună soluție de pe piață pentru nevoile noastre și să obțină tarife competitive.

CTPark Bucharest completează perfect ambițiile noastre operaționale, iar modernizarea realizată de CTP se aliniază cu angajamentul nostru față de sustenabilitate și oferă un mediu ideal pentru activitățile noastre logistice. Suntem încrezători că această decizie va consolida și mai mult poziția noastră în industrie.” a declarat Cosmin Rusu, Managing Director, Yusen Logistics (Romania).

Construit conform standardelor BREEAM, CTPark Bucharest oferă depozite de clasă A pentru închiriere, proiectate pentru întreprinderi mici și mijlocii, cu spații flexibile începând de la 1.500 mp, dotate cu birouri și toate utilitățile necesare.

Revenire a segmentelor de producție și logistică

Potrivit datelor CBRE, sectorul industrial și logistic se dezvoltă în mod constant, iar tendințele recente indică o revenire a segmentelor de producție și logistică, în timp ce segmentele logistic și auto au determinat cea mai mare cerere de spații I&L anul trecut.

Analizând activitatea totală de închiriere prin prisma destinației principale a spațiilor închiriate, spațiile destinate logisticii sunt, de departe, cel mai des solicitat tip, cu 53% din TLA, o tendință înregistrată începând cu 2022, când acest segment s-a plasat, de asemenea, pe primul loc.

Este preconizat ca această balanță să încline în favoarea producției în trimestrele următoare. Tranzacțiile de închiriere din categoria 3PLs (third-party logistics) au înregistrat, de asemenea, o creștere de 35%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023.

Stocul industrial modern din România a atins un nou vârf, de 7,2 mil. mp la sfârșitul anului 2023, cu un total de 492.000 mp livrați anul trecut, ceea ce reprezintă un procent de 7% din stocul actual. Media lunară a chiriilor a urcat accelerat până la 4,50 euro pe mp, subliniind o creștere de 9,76%% în ritm anual. Anul trecut, sectorul industrial a acumulat un volum de investiții de 70 milioane de euro și a reprezentat 14% din volumul total de investiții tranzacționate în 2023.

În același timp, la nivel național, rata de neocupare a fost de 4,9% la sfârșitul anului 2023, cu o diferență semnificativă în regiunea București, unde rata de neocupare este de 5,5%, ușor mai mare decât media națională, cu 0,3 pps mai mică față de aceeași perioadă a anului precedent.

Atât spațiile industriale și logistice noi, cât și cele reamenajate nu pot neglija indicatorii cheie ai chiriașilor existenți și potențiali: eficiența energetică, reducerea amprentei de carbon și impactul ESG, care au devenit nu doar un avantaj important care trebuie marketat, ci și mai ales o cerință importantă pentru mulți ocupanți ai sectorului.