Home Companii Elmas își mărește capacitatea de producție

Elmas își mărește capacitatea de producție

Elmas își mărește capacitatea de producție

Elmas Brașov, unul dintre jucătorii importanți de pe piața instalațiilor de ridicat din România, își va mări capacitatea de producție prin preluarea activelor companiei Steel & Alu Building SRL.

Compania a finalizat preluarea unei fabrici de structuri metalice de la firma brașoveană  în cadrul unei tranzacții cifrate la 3,750 milioane de euro. O mare parte din această sumă, 3,4 milioane de euro,  provine dintr-un credit bancar contractat pentru finanțarea programului de extindere a capacității de producție.

„În urma preluării, compania noastră și-a mărit pe de o parte capacitatea de producție în domeniul structurilor metalice și în construcția de mașini, și, totodată, prin eliberarea unor spații de producție și prin mutarea fabricației de poduri rulante în noua locație, și-a creat oportunitatea de a diversifica activitățile de reparații capitale la utilaje”, a declarat Marius Paraipan, Brand Manager Elmas Brașov.

Investițiile necesare amenajării noilor facilități de producție, și dotării cu utilaje moderne, se ridică la 1,5 milioane de euro, urmând ca acestea să aducă într-un timp relativ scurt un aport important business-ului Elmas. Prin preluarea noilor active, Elmas Brașov își va majora și numărul de angajați, urmând să creeze aproximativ 70 de noi locuri de muncă.

Pentru 2014, compania are ca țintă diversificarea produselor și serviciilor proprii, precum și creșterea volumului de export al acestora.