Home Companii DSV a lansat serviciul intermodal între Turcia și Marea Britanie

DSV a lansat serviciul intermodal între Turcia și Marea Britanie

DSV a lansat serviciul intermodal între Turcia și Marea Britanie

DSV, compania furnizoare de servicii de logistică și transport, a lansat serviciul de transport intermodal între Turcia și Marea Britanie, care va completa portofoliul serviciilor oferite de reprezentanța din Turcia.

Decizia de extindere a venit ca urmare a interesului crescut pentru serviciii intermodale, manifestat de expeditorii de mărfuri , aflați în cautarea unor soluții de reducere a costurilor. Prestarea acestui tip de serviciu a fost posibilă prin asocierea celor două divizii ale grupului DSV, DSV Air&Sea și DSV Road.

Transportul feroviar a devenit din ce în ce mai eficient și mai sigur, timpul de tranzit s-a îmbunătățit, iar acest tip de serviciu a devenit o alternativă pentru transportul rutier și maritim.

DSV a prezentat două opțiuni pentru serviciul intermodal, prima dintre ele fiind serviciul feroviar direct, efectuat de trei ori pe săptămână de la terminalul feroviar Halkali, din Istanbul, Turcia, la Zeebrugge, Belgia sau Rotterdam. Cea de-a doua opțiune o reprezintă serviciul intermodal maritim de la Istanbul la Trieste, Italia și apoi cu trenul la Zeebruge sau Rotterdam, în funcție de destinația finală din Marea Britanie. Containerele cu o capacitate de 45 de paleți sunt apoi distribuite pe teritoriul Marii Britanii, fie direct către clienți sau către hub-ul DSV din Purfleet. Deși timpul de tranzit este ușor mai mare, serviciul intermodal este mult mai economic, comparativ cu transportul rutier.