Home Companii Farmexim a inaugurat un nou centru la Balotești

Farmexim a inaugurat un nou centru la Balotești

Farmexim a inaugurat un nou centru la Balotești

Grupul farmaceutic Farmexim a inaugurat la începutul  acestui an un nou centru logistic în Balotești.

Noul spațiu, în care s-au investit peste 16 milioane de euro, este dotat cu o serie de de noi facilități. Depozitul este echipat cu dotări tehnologice de ultimă generație în domeniu, la standarde GDP, are o suprafață de peste 15.000 mp și o capacitate de stocare de peste 6.000 de paleți, care permite gestionarea unui număr de peste 11.000 de articole diferite.

Conceptul și sistemul implementat de colectare cu conveior antrenat va conduce la o creștere a eficienței operațiunilor din depozit. Sistemul de Warehouse Management permite gestionarea profesionistă a tuturor operațiunilor logistice la nivel național, oferind o mare acuratețe în ceea ce privește trasabilitatea pe întregul lanț de distribuție.

Farmexim a înregistrat în anul 2013 o cifră de afaceri brută de aproximativ 1.500 miliarde de lei (aproximativ 340 milioane euro), în creștere cu peste 17%, față de 2012 și un profit cu peste 50% mai mare față de anul precedent.

Anul 2014 va fi unul de continuare a proiectelor de dezvoltare logistică, următoarea țintă planificată  fiind depozitul din Timișoara, unde compania își propune creșterea spațiului logistic utilizat în prezent, pentru a răspunde nevoilor pieței locale.

Farmexim este prima companie de import și distribuție de medicamente din România, înființată în București, în anul 1990. Compania s-a dezvoltat în cei 24 de ani de activitate într-un puternic grup farmaceutic din care mai fac parte companiile Help Net Farma S.A. și  Green Net S.A.