Home Logistics Depozitare Himoinsa deschide un centru logistic regional în România

Himoinsa deschide un centru logistic regional în România

Himoinsa deschide un centru logistic regional în România

Himoinsa, companie specializată în producerea și vânzarea de generatoare electrice a inaugurat primul său centru logistic din România, în Chiajna. Valoarea investiției se ridică la 500.000 euro, noul hub regional urmând să deservească piețele din Albania, Bulgaria, Croația, Grecia, Republica Moldova, România, Serbia și Slovacia.

Depozitul are o suprafață acoperită de 1.500 mp, spațiul fiind alocat stocării generatoarelor industriale și va fi administra de către All Generating, distribuitorul Himoinsa în România. Deschiderea noului centru logistic regional va contribui la reducerea timpilor de livrare, scăderea costurilor de transport, o disponibilitate mai mare a pieselor de schimb și servicii tehnice locale, componente ale abordării Himoinsa de a fi cât mai aproape de client.

„Intenționăm să ne extindem activitatea în zona de servicii la nivel național, iar noul centru logistic ne oferă exact suportul de care avem nevoie. Dacă evoluția pieței va fi pozitivă, avem în vedere majorarea valorii stocului de la 500.000 de euro la finele acestui an, până la 1 milion de euro, în 2018. De asemenea, vom introduce un nou serviciu de monitorizare a generatoarelor prin GSM, în acest moment serviciul fiind testat pe flotele proprii”, a declarat Cătălin Stănciulescu, director comercial All Generating.

În 2004, Himoinsa a deschis o filială în Polonia, de unde sunt deservite direct piețele din Lituania, Estonia, Letonia, Belarus și Ucraina. Odată cu deschiderea centrului logistic din Chiajna, Himoinsa își extinde prezența în Europa de Est, unde deține o importantă rețea de distribuție.

„Prin investiția în centrul logistic din Chiajna, vom pune la dispoziția clienților pentru care alimentarea continuă cu energie electrică este vitală soluții de funcționare permanentă și back-up. De asemenea, le vom oferi turnuri de iluminat și generatoare dintr-o gamă largă de categorii de putere, de la 20 la 900kVA, deoarece aceste modele sunt cele mai populare în această regiune” – Guillermo Elum, EMEA Region Director Himoinsa.

În prezent, piața de generatoare electrice din România este estimată la 20 de milioane de euro, aceste echipamente fiind utilizate preponderent în sectoare precum: sănătate, administrație publică, construcții, retail, minerit, comunicații, turism, agricultură, IT&C (data center).

Himoinsa este prezentă pe piața din România din anul 2010, printre proiectele majore livrate numărându-se furnizarea de generatoare pentru compania Transgaz, Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale, care asigură alimentarea de urgență a centrelor de comandă din stațiile de manipulare, prevenind astfel funcționarea defectuoasă a rețelei electrice cauzată de întreruperea alimentării cu gaz și portul Constanța, unde Himoinsa furnizează generatoare pentru macaralele care încarcă și descarcă containerele.