Home Automotive Impact Coronavirus: Ce măsuri ia Continental, unul dintre cei mai mari angajatori din România?

Impact Coronavirus: Ce măsuri ia Continental, unul dintre cei mai mari angajatori din România?

Impact Coronavirus: Ce măsuri ia Continental, unul dintre cei mai mari angajatori din România?

Continental, unul dintre cei mai importanți investitori și angajatori din România, cu peste 20.000 de angajați (la finalul anului 2018) răspunde pandemiei cu coronavirus și ia măsuri preventive pentru a veni în sprijinul angajaților săi.

De la debutul pandemiei, scopul principal al organizației a fost asigurarea sănătății angajaților. Majoritatea angajaților din centrele de dezvoltare și cercetare, acolo unde activitatea acestora o permite, are posibilitatea de a lucra de acasă pe o perioadă extinsă de timp, în timp ce activitatea operațională din centrele de producție poate suferi modificări ale programului.

“Pentru protecția angajaților noștri și ca răspuns la ajustările de producție ale clienților, modificăm treptat producția în fabricile noastre din întreaga lume, în coordonare cu clienții și furnizorii, în unele cazuri oprind-o complet” se arată într-un comunicat al companiei.

La solicitarea Intermodal&Logistics, reprezentanții Continental România ne-au oferit detalii despre activitatea centrelor de producție ale companiei în România:

  • Fabricile de componente electronice din Timișoara și Sibiu nu au anunțat până în acest moment suspendarea temporară a activității.
  • Fabrica producătoare de anvelope din Timișoara va avea activitatea suspendată temporar în perioada 25 martie – 7 aprilie.
  • Fabrica producătoare de curele de transmisie si conducte de are conditionat din aluminiu din Timișoara va avea activitatea suspendată temporar în perioada 30 martie – 10 aprilie.
  • Fabricile producătoare de furtunuri din Nădab și Carei, vor avea activitatea suspendată în perioada 30 martie – 3 aprilie și 6 – 10 aprilie.

“Pentru angajați, acest lucru înseamnă, în funcție de situația fiecăruia: concediu la cerere, plată în avans pentru zile de lucru care vor fi recuperate ulterior sau, în unele cazuri, șomaj tehnic.

Toate deciziile sunt luate pentru siguranța și sănătatea tuturor și au fost stabilite în colaborare cu clienții și furnizorii noștri. De îndată ce situația o va permite, activitățile vor fi reluate și vom depune toate eforturile pentru a minimiza impactul economic și pentru a reîncepe lucrul în cel mai scurt timp” au explicat reprezentanții companiei.

Continental România sprijină comunitatea

Continental România vine în sprijinul comunității pentru a susține lupta față de răspândirea coronavirus. Compania a donat peste 40.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente necesare în spitale, precum două ventilatoare non-invazive și patru containere de triaj epidemiologic, în contextul creșterii numărului de persoane diagnosticate.