Home Logistics Ambalare Inovație în domeniul ambalajelor: Coca-Cola testează prima sticlă din hârtie în Ungaria

Inovație în domeniul ambalajelor: Coca-Cola testează prima sticlă din hârtie în Ungaria

Inovație în domeniul ambalajelor: Coca-Cola testează prima sticlă din hârtie în Ungaria

Coca-Cola lansează un proiect-pilot european de testare pentru prototipul primei sticle din hârtie. Testul va fi realizat pe un eșantion de 2.000 de consumatori din Ungaria pentru băutura pe bază din plante din portofoliul Coca-Cola, AdeZ.

La finalul anului 2020, Coca-Cola a prezentat prototipul ambalajului din plastic la Bruxelles. Acum, proiectul se mută în faza critică a testului de piața, pentru a cuantifica modul în care ambalajul de comportă în condiții reale și cum reacționează consumatorii la el.

Compania și-a setat obiective ambițioase în ceea ce privește ambalajele, ca parte a strategiei și viziunii sale pentru o Lume fără Deșeuri și urmărește ca până în 2030 să colecteze fiecare sticlă sau doză pe care o pune în vânzare cu 100% nivel de reciclare și deșeuri zero. Astfel, Coca-Cola explorează noi soluții de ambalare care pot contribui la o economie circulară pentru toate materialele de ambalare.

Soluția este dezvoltată într-un parteneriat cu cercetătorii de la Laboratoarele de Cercetare și Dezvoltare ale Coca-Cola din Brixelles și compania The Paper Bottle Company (Paboco), un startup danez susținut de ALPLA și BillerudKorsnäs, în cooperare cu Carlsberg, L’Oréal și The Absolut Company.

Tehnologia dezvoltată de Paboco este concepută să creeze sticle reciclabile din lemn exploatat sustenabil, care sunt potrivite pentru băuturi carbonate sau simple, produse cosmetice și altele, fiind rezistente la lichide, CO2 și oxigen.

Prototipul prezent este realizat din hârtie, cu o dublură și capac din plastic din PET reciclat 100%. Însă, scopul final al companiei este să producă o sticlă ce poate fi reciclată ca hârtie.

“Testul pe care l-am anunțat astăzi este un punct de referință în încercarea noastră de a dezvolta o sticlă din hârtie”, a declarat Daniela Zahariea, Director Technical Supply Chain & Innovation pentru Coca‑Cola Europe. “Oamenii se așteaptă de la Coca-Cola să dezvolte și să aducă pe piață tipuri de ambalaje noi, sustenabile, inovatoare. De aceea realizăm parteneriate cu experți precum Paboco, experimentăm deschis și realizăm teste. Toate acestea fac parte din modul în care vom reuși să ne îndeplinim obiectivele”, a adăugat Daniela Zahariea.

Testele pentru prototipul sticlei din hârtie sunt programate pentru a doua parte a anului 2021. 2.000 de sticle AdeZ de 250 ml vor fi oferite consumatorilor de unul dintre magazinele alimentare online cu cea mai rapidă creștere în Ungaria, kifli.hu.