Home Hi-tech Kärcher investește 20 milioane euro în extinderea fabricii de aspiratoare de la Curtea de Argeş

Kärcher investește 20 milioane euro în extinderea fabricii de aspiratoare de la Curtea de Argeş

Kärcher investește 20 milioane euro în extinderea fabricii de aspiratoare de la Curtea de Argeş

Grupul german Kärcher a anunțat o investiție de 20 milioane euro în extinderea fabricii de aspiratoare a grupului de la Curtea de Argeș.

Aceasta reprezintă cea de-a doua etapă de dezvoltare a fabricii care la finalizare va avea o suprafaţă totală de 43.000 mp. Compania deține în Curtea de Argeș un teren cu o suprafață de 130.000 mp. Odată finalizată investiția, numărul angajaților se va dubla la 1.000 de persoane.

Kärcher a inaugurat în 2016 unitatea de producţie, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro. Pentru cea de-a doua etapă de dezvoltare, grupul german a primit un ajutor de stat. „Urmează partea a doua de dezvoltare a fabricii din Argeş care se va finaliza în 2022. Tot atunci vom ajunge la 1.000 de angajaţi, practic o dublare a numărului acestora. Vom produce din ce în ce mai mult în România. Nivelul actual de producţie este de 4 milioane de produse”, a declarat Lilia Sedlar, preşedinte regional Kärcher în Europa de Est, în cadrul unei conferințe de presă.

În ultimii cinci ani, Kärcher România și-a dublat business-ul, iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 23 milioane de euro, în creștere de 17% față de anul anterior. Pentru următorii ani, compania îşi propune dublarea cifrei de afaceri.