Home Logistics La Pitești se deschide o fabrică pentru dispozitive IoT

La Pitești se deschide o fabrică pentru dispozitive IoT

La Pitești se deschide o fabrică pentru dispozitive IoT

Grupul Bobnet, care a lansat start-upul Bob Concierge pe piața locală, pregătește o investiție într-o fabrică ce va produce dispozitive IoT.

Unitatea de producție amplasată la Pitești va produce dispozitive inovatoare de tip Internet of Things (IoT), aparate dirijate prin Internet, dedicate pieţei europene, cu scopul de a inova şi automatiza comerţul de proximitate, precizează compania într-un comunicat de presă.

Bob IoT Enterprise va asigura fabricarea la nivel industrial a unei game variate de dispozitive IoT pentru retail-ul automatizat şi logistică inteligentă, cum ar fi magazine, restaurante sau depozite logistice autonome, complet automatizate. Validată în proiectul Bob Concierge, tehnologia poate fi oferită terţilor ca soluţie independentă.

Fabrica Bob IoT Enterprise produce deja dispozitivele Bob Concierge, tehnologia odată validată putând fi oferită și terților. Unitatea de producție are o suprafaţă de peste 2.000 mp şi are comenzi pentru mai mult de 400 de dispozitive IoT. Investiţia totală în proiect va fi între 5 şi 10 milioane euro, adaptabil volumelor de producţie, bugetul urmând să fie alocat în etape, în funcţie de volumul de activitate, şi va creşte treptat în funcţie de evoluţia numărului de comenzi în regiune. Astfel, fabrica Bob IoT Enterprise a fost concepută să opereze în mod flexibil.

“Obiectivul nostru este de a comercializa în Europa peste 200.000 de dispozitive în următorii 10 ani. În acest scop, productivitatea întreprinderii va fi gradual mărită, până la 30-40 mii de dispozitive anual, iar numărul angajaţilor estimăm că va atinge câteva sute. Geografia de exporturi va cuprinde practic toate ţările europene, inclusiv a Europei de Est. Nu excludem şi exporturi în afara Europei”, a declarat Darius Mihalcea, directorul Bob IoT Enterprise.

Dispozitive IoT de logistică

Dispozitivele produse de Bob IoT Enterprise vor fi instalate de către clienţi retaileri în reţetele care vor fi dirijate de grupul Bobnet din cloud, permiţând funcţii de comercializare a produselor alimentare şi celor de prima necesitate, precum şi funcţii de logistică.

“Activitatea noastra nu este limitată de producerea dispozitivelor pentru grupul Bobnet. Planificăm să executăm comenzile pentru proiectarea şi producerea altor dispozitive IoT conform cererii pieţei europene, inclusiv dispozitive IoT de logistică complexe”, a explicat Darius Mihalcea.

Startup-ul românesc Bob Concierge, lansat de Grupul Bobnet, este recunoscut la nivel naţional pentru reţeaua unică de dispozitive automatizate, care asigură accesul rapid la produse şi servicii, în complexele rezidenţiale, fiind primul produs al companiei care beneficiază de sistemul de logistică inteligentă.