Home FMCG HEINEKEN România închide fabrica de la Constanța în 2023

HEINEKEN România închide fabrica de la Constanța în 2023

HEINEKEN România închide fabrica de la Constanța în 2023

Producătorul de bere HEINEKEN România anunță intenția de a înceta activitatea în fabrica din Constanța, cu aproximație în septembrie 2023.
Compania precizează că la baza deciziei stă faptul că fabrica a funcționat mult sub capacitate de câțiva ani. “Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producție pentru a asigura creșterea și investiții suplimentare, pe termen lung,” se arată într-un comunicat de presă.

HEINEKEN România va transfera elemente ale capacităților de producție și ambalare ale fabricii din Constanța către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni. De asemenea, compania își reiterează angajamentul de a continua investițiile în cele trei fabrici pentru a susține amibiția de creștere și dezvoltare durabilă și de a păstra o prezență puternică pe piața locală.

Fabrica de bere din Constanța a început producția în iunie 1970 și a fost privatizată în 1991. Ulterior a fost achiziționată de către grupul austria BBAG și mai apoi a fuzionat cu Brau Union România. Portofoliul Brau Union a fost preluat în totalitate de către Heineken în 2007.
“Cunoaștem impactul pe care această decizie îl are asupra colegilor noștri din Constanța, ale căror muncă și dăruire le respectăm și le apreciem profund. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim pe colegii noștri în mod corespunzător pe durata acestei tranziții,” se mai arată în comunicatul HEINEKEN Romania.