Home Automotive Mercedes-Benz începe producția unui vehicul electric la fabrica din Kecskemét, Ungaria

Mercedes-Benz începe producția unui vehicul electric la fabrica din Kecskemét, Ungaria

Mercedes-Benz începe producția unui vehicul electric la fabrica din Kecskemét, Ungaria

Mercedes-Benz a anunțat că va începe producția unui vehicul pur-electric la fabrica sa din Kecskemét, Ungaria începând cu semestrul patru al anului 2021.

Fabrica Mercedes-Benz din Kecskemét va deveni un pionier în domeniul vehiculelor electrice în Ungaria: noul model de SUV compact EQB va fi primul vehicul exclusiv electric lansat în producția de serie în Ungaria. Data demarării producției este planificată pentru ultimul semestru din 2021.

Producția primului SUV compact electric din gama Mercedes-Benz a început recent la fabrica din Rastatt. Decizia companiie de a localiza producția SUV-ului electric compact la Kecskemét este un moment important pentru fabrica din Ungaria. În rețeaua de producție a Mercedes-Benz Cars, ca parte a transformărilor pentru producția mașinilor electrice și a digitalizării, o investiție totală de peste 100 milioane euro este planificată pentru fabrica din Kecskemét. Aceste investiții fac parte din planurile de afaceri ale companiei pentru 2021-2025.

În luna iulie a acestui an, la Kecskemét a început producția de serie a două modele plug-in hybrid – CLA 250 e Coupé și CLA 250 e Shooting Brake.

Primele prototipuri ale modelului EQB au început să fie produse în Ungaria, pe o linie de producție separată, pentru a procesele următoare, ale producției de serie, să poată fi planificat cu precizie și să fie configurate pentru eficiență maximă. Ca și celelalte modele Mercedes-Benz electrice, EQB va fi produs pe aceeași linie de producție ca și modele convenționale sau hibride.