Home Automotive Cristian Țucă va conduce direcția de Achiziții Groupe Renault România

Cristian Țucă va conduce direcția de Achiziții Groupe Renault România

Cristian Țucă va conduce direcția de Achiziții Groupe Renault România

Începând cu 1 ianuarie 2021, Cristian Țucă va prelua funcția de director executive al direcției Achiziții Groupe Renault România. Acesta îl va înlocui pe Flavio de Almeida, care a preluat noi responsabilități în cadrul grupului, fiind numit Deputy Regional Purchasing Head Renault în Rusia.

Cristian Țucă, care va fi și membru în board-ul companiei, s-a alăturat Dacia în urmă cu 25 de ani și are un parcurs profesional consistent în activitatea de achiziții din cadrul grupului.

Din iunie 2019, Cristian Țucă a fost director Transformare Business Groupe Renault România. Are o experiență solidă în domeniul managementului achizițiilor. Din 2010, Cristian Țucă a fost pe rând, șef departament Achiziții Piese pentru Șasiu, Echipamente exterioare și Electrice, șef departament Achiziții – Logistică, Proiecte Industriale, Servicii, Piese.

Cristian Țucă este absolvent al Universității Politehnică București, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, specializarea mașini-unelte.

În perioada 2000 – 2015, Flavio de Almeida Junior a ocupat diverse poziții în cadrul Grupului Renault.  În Brazilia, a fost senior buyer pentru grupuri motopropulsoare (GMP), iar mai apoi manager de proiect Achiziţii motoare. Mai apoi a fost tranferat în Franţa, unde a ocupat funcţia de director Performanţă Furnizori la nivelul regiunii Europa. Întors în Brazilia, acesta a ocupat pe rând, functiile de director Achiziţii şi manager regional (GMP, materii prime, componente presate, vopseluri, fluide), director general Achiziţii (componente vehicule, proiecte, post vânzare) şi manager regional pentru  conturi de furnizori (şasiuri, sisteme electrice şi caroserie). Ulterior este numit director Achiziţii Renault Brazilia şi vice-preşedinte al ANFAVEA (Asociaţia Naţională a Producătorilor Auto), unde reprezintă compania Renault. Din 2015 s-a alăturat Grupului Renault în România, în funcţia de director Achiziţii.

Direcția Achiziții Groupe Renault România este responsabilă de achizițiile de materii prime, piese, utilaje echipamente și servicii pentru toate entitățile Groupe Renault România. Echipele din România coordonează relația cu peste 1 500 de furnizori.

Grupul a lansat anul acesta în premieră platforma de consultanță și cursuri cu tematică specifică industriei auto: Renault Business Academy. Serviciile se adresează cu precădere companiilor furnizori care activează în domeniul auto, atât în țară, cât și la internațional (regiunea Europei de Est).