Home Logistics Green Logistics Mobilitatea electrică ajunge și în aviație: DHL Express devine prima companie cu avioane electrice în flotă

Mobilitatea electrică ajunge și în aviație: DHL Express devine prima companie cu avioane electrice în flotă

Mobilitatea electrică ajunge și în aviație: DHL Express devine prima companie cu avioane electrice în flotă

DHL Express, cel mai mare furnizor mondial de servicii expres și Eviation, producătorul global de avioane electrice din Seattle, au scris o pagină importantă în istoria aviației.

DHL Express devine prima companie de transport aerian care va introduce în flota sa 12 avioane Alice eCargo complet electrice de la Eviation. Odată cu acestă decizie, DHL devine un pionier al transportului aerian sustenabil și pune bazele unei rețele electrice de neegalat pentru transportulexpres.

Eviation Alice este cel mai mare avion din lume complet electric, care permite companiilor aeriene – atât marfă, cât și pasageri – să opereze o flotă cu emisii zero. Primul avion complet electric va intra în flota DHL Express în 2024.

„Credem cu tărie într-un viitor unde logistica are emisii zero”, spune John Pearson, CEO DHL Express. „Prin urmare, investițiile noastre respectă întotdeauna obiectivul îmbunătățirii amprentei noastre de carbon. În drumul nostru către decarbonizarea operațiunilor logistice, electrificarea fiecărui mod de transport joacă un rol crucial și va contribui în mod semnificativ la obiectivul nostru general de sustenabilitate de zero emisii. Fondat în 1969, DHL Express este cunoscut ca pionier în industria transportului aerian de zeci de ani. Am găsit partenerul perfect cu Eviation, deoarece avem un obiectiv comun și împreună vom începe o nouă eră a aviației sustenabile.”

Alice poate fi operat de un singur pilot și poate transporta 1.200 de kilograme de marfă. Aeronava are nevoie de 30 de minute sau mai puțin pentru încărcare pentru fiecare oră de zbor și va avea o autonomie maximă de până la 815 kilometri (440 mile marine). Motoarele electrice ale modelului Alice au mai puține piese mobile pentru a crește fiabilitatea și a reduce costurile de întreținere. Software-ul său de operare monitorizează constant performanța zborului pentru a asigura o eficiență optimă.