Home Industrii RAILVIS.com digitalizează transportul feroviar în Europa

RAILVIS.com digitalizează transportul feroviar în Europa

RAILVIS.com digitalizează transportul feroviar în Europa

Lansată în 2020, platforma online RAILVIS.com schimbă deja regulile jocului în transportul feroviar de marfă la nivel european, conectând cererea și oferta de capacitate disponibilă pe piaţă. Cu o echipă formată din experți in domeniu transportului feroviar de marfă și logistică, platforma a luat naștere ca urmare a unei nevoi de a simplifica procesele greoaie pe care le implică în mod tradiţional rezervarea unei locomotive sau a unui vagon pentru transportul mărfurilor.

RAILVIS.com urmărește să elimine ineficienţele procesului prin digitalizarea ofertei și a cererii de capacitate de vagoane și locomotive disponibile pe piaţă, conectând într-un mediu virtual furnizorii și utilizatorii de servicii feroviare.

Noi funcţionalităţi, adăugate la cererea clienţilor

De la lansarea platformei online și până acum, pe baza reacţiilor utilizatorilor, au fost adăugate noi funcţionalităţi, cum ar fi un marketplace digital unde pot fi vândute și cumpărate direct vagoane și locomotive. De asemenea, au fost aduse îmbunătăţiri în procesul de rezervare a locomotivelor, care acum se realizează în doi pași. Nu în ultimul rând, compania a lansat live pe 1 iulie RAILVIS HUB, o bază de date inteligentă pentru industria fevoriară.

“Misiunea RAILVIS este de a continua să conectăm industria feroviară la scară internaţională. Acum, majoritatea clienţilor noștri se află în Europa, dar ne îndreptăm deja atenţia către teritoriul CSI (cu ecartament de 1.520 mm) sau China. Odată cu lansarea noului motor de căutare RAILVIS HUB, ne propunem să devenim un punct global de întâlnire al industriei la nivel global, un adevărat HUB al industriei de transport feroviar de marfă,” spune Ctirad Klimanek, Director Executiv RAILVIS.com.

Ctirad s-a alăturat echipei în luna mai a acestui an, după ce timp de 13 ani a deţinut mai multe poziţii manageriale în industria feroviară în cadrul unor companii precum GEFCO, Forwardis sau ČD Cargo.

Lunar, Railvis.com înregistrează aproximativ 20 de tranzacţii, dintre care 60% sunt pentru locomotive, iar 40% pentru vagoane. “Până la sfârșitul anului 2021, suntem convinși că vom putea cel puţin dubla operaţiunile desfășurate pe platformă, până la aproximativ 50 x tranzacţii pe lună,” afirmă Ctirad Klimanek.

RAILVIS HUB – punctul de convergenţă a industriei feroviare

În prezent, RAILVIS HUB, baza de date dedicată industriei feroviare, are deja listează peste 2.500 de companii, numărul acestora crescând rapid.

“HUB a fost de a permite tuturor companiilor care derulează activităţi legate de transportul feroviar de marfă – de la avocaţi specializați, la operatori feroviari , companii care închiriază active, producători de piese de schimb, furnizori de servicii logistice și până la companiile din diferite industrii care utilizează transportul feroviar de marfă-să caute, să găsească și să se interconecteze cu clienţi potenţiali și să creeze un mediu în care companiile să-și poată prezenta în mod eficient serviciile direct publicului ţintă la nivel global,” explică Ctirad Klimanek.

Motorul de căutare este deja destul de sofisticat și permite utilizatorilor să filtreze rezultatele în funcţie de regiune, segment etc . Funcţia de promovare este disponibilă prin intermediul a două abonamente de membru – PREMIUM și ENTERPRISE. Pe baza acestora, companiile își pot personaliza profilul pentru a-l face cât mai atractiv.

Cine sunt utilizatorii RAILVIS.com?

Printre membrii platformei digitale se numără LINEAS, Siemens, Budmar Logistics, Transcontainer, Railpool , Rail Release, SBB Cargo AG, CER Slovakia a.s., EUROGATE Intermodal GmbH, Optimodal Nederland B.V., Green Cargo AB, Rail Cargo Operator – ČSKD s.r.o., Rail Cargo Terminal – BILK Zrt., Swissterminal AG, DP World Logistics Europe GmbH, DSV Panalpina A/S etc.

Dacă la debut RAILVIS a captat interesul companiilor din Europa de Vest, în special Germania, de la începutul acestui an, tot mai multe companii din Europa de Est sunt prezente pe platformă. În prezent, 5 companii din România folosesc serviciile RAILVIS.com, printre care Grampet Group și Rofersped. Acestora li se adaugă alte aproximativ 15 companii din ţările vecine – Bulgaria, Serbia, Ungaria și Ucraina. Tot ce au nevoie companiile pentru a se conecta cu platforma este o conexiune stabilă la internet și de API-ul (n.red. interfaţa de programare a aplicaţiei) RAILVIS. com.

“Companiile și transportatorii feroviari de marfă din Europa se află în diferite etape ale procesului de digitalizare. Unele companii au dezvoltat (in-house sau printr-o terţă parte) sisteme digitale foarte avansate, în timp ce altele abia acum fac primii pași către digitalizăre. Activitatea de transport feroviar de mărfuri este cunoscută pentru faptul că este puţin rigidă în acest sens, iar schimbarea necesită timp. Credem cu adevărat că digitalizarea este viitorul, nu doar pentru transportul feroviar de marfă și este evident că piaţa este de acord cu noi, întrucât din ce în ce mai multe companii din toate sectoarele de activitate îmbrăţișează acest trend. Printre elementele de care ar trebui să ţină seama companiile când vine vorba de digitalizare se află interconectivitatea între diferitele sisteme, care va fi crucială. Pe scurt, sistemele prea complexe ar putea avea probleme de interconectivitate cu sisteme mai puţin complexe și invers și ar putea fi nevoie de un intermediar – un HUB capabil să coordoneze totul, acesta fiind scopul nostru final.” Ctirad Klimanek, Director Executiv RAILVIS.com