Home Hi-tech Noua fabrică Arctic finanțată de Banca Europeană pentru Investiții

Noua fabrică Arctic finanțată de Banca Europeană pentru Investiții

Noua fabrică Arctic finanțată de Banca Europeană pentru Investiții

Arctic a demarat lucrările de construcție la cea de-a doua fabrică a grupului la Ulmi, județul Dâmbovița, unitatea de producție urmând să fie inaugurată în 2019.

Grupul Arçelik, proprietarul Arctic a obținut un împrumut de 68 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiții pentru construcția acestei unități, printre puținele din Europa ce îndeplinesc standardele Industry 4.0.

Fabrica va produce 2,2 milioane de mașini de spălat pe an și va duce la crearea a 500 de noi locuri de muncă directe și a încă 900 de locuri de muncă indirect, la nivelul furnizorilor.

Proiectul este unul inovator, care va permite implementarea celor mai noi procese de automatizare, integrarea de aplicații IoT, incluzând dispozitive interconectate și roboți colaborativi. Acesta reprezintă un pas important România ca centru de excelență în producție în cadrul grupului Arçelik.

Andrew McDowell, Vice-Președinte BEI a declarat: “Localizată în Muntenia-Sud, o regiune care se confruntă cu provocări economice ca urmare a închiderii unităților de producție din industria siderurgică, o rată de șomaj ridicată și un nivel scăzut în ceea ce privește tehnologiile de producție. De aceea, investiția aduce o mare valoare regiunii.”

Odată cu noua fabrică, Arctic, liderul pieței de produse albe, cu o cotă de piață de 40% va putea să răspundă cerințelor în creștere ale pieței europene.