Home Automotive Novares își reia operațiunile în Europa după o injecție de capital importantă

Novares își reia operațiunile în Europa după o injecție de capital importantă

Novares își reia operațiunile în Europa după o injecție de capital importantă

Producătorul de componente auto francez, Novares a primit la finalul lunii martie o infuzie de capital de 45 milioane euro de la acționarii săi, Equistone și BPI, ceea ce a permis companiei să redeschidă 13 din cele 19 unități de producție din Europa.

Pe 29 aprilie, compania a luat decizia de a deschide procedurile de intrare în insolvență doar pentru Novares Group Holding, pentru a permite celorlalte companii din grup să continue activitatea și să poată livra componentele către clienții grupului. Compania a fost afectată grav de criza COVID-19, 40 din cele 45 de fabrici la nivel mondial fiind închise o lungă perioadă de timp.

În prezent, se redeschid fabricile din Franța, Spania, Italia, Portugalia, Serbia, Turcia și România, cu niveluri de producție peste așteptări.

Grupul Novares lucrează la planul de continuitate a afacerii cu sprijinul acționarilor săi și a primit șapte potențiale propuneri de investiție ca urmare a procesului de cedare a proprietății. Patru dintre aceste propuneri ar asigura continuitatea financiară necesară la finalizarea procesului de insolvență, așteptat să se încheie pe 27 mai, dar și pentru viitorul grupului. Aceste opțiuni sunt analizate cu atenție pentru a asigura un rezultat pozitiv și a ajunge la o decizie până la finalul acestei luni.

Pierre Boulet, CEO Novares a declarat: “Rezultatele pentru 2019 și pentru începutul anului 2020 au arătat că fundația Novares Group este solidă. Însă criza COVID-19 și-a pus amprenta asupra circuitului de numerar. Prioritatea noastră, de a fi capabili să asigurăm livrările către clienții noștri, începând cu luna mai, ne-a forțat să adoptăm această soluție. Acum ne reluăm operațiunile în Europa și suntem încrezători că vom găsi o soluție în următoarele zile pentru a permite companiei să-și reia activitățile și în fabricile din America, dar și pentru a asigura viitorul Novares Group pe termen lung.” 

Cunoscută inițial ca Mecaplast, Novares a înregistrat în 2019 vânzări de aproximativ 1,4 miliarde euro, deține 45 de fabrici și nouă centre de tehnologie în toată lumea și numără 12.000 angajați. Novares procesează aproximativ 90.000 tone de plastic anual în fabricile sale.