Home Intermodal Hapag-Lloyd își menține, momentan, estimările pentru 2020

Hapag-Lloyd își menține, momentan, estimările pentru 2020

Hapag-Lloyd își menține, momentan, estimările pentru 2020

Hapag-Lloyd, a cincea cea mai mare companie de transport maritim de containere la nivel mondial, își menține pentru moment estimările financiare pentru 2020. Cu toate acestea, cererea slabă cauzată de criza de coronavirus și întreruperile în lanțurile de aprovizionare globale ar putea duce la o revizuire a acestor previziuni pentru a doua jumătate a anului 2020.

În Q1 2020, Hapag-Lloyd a înregistrat o creștere de 4,3% a volumelor transportate, până la 3 milioane TEU, în timp ce rateme de transport maritim au crescut cu 1,4% până la 1.094 $/TEU.

Rolf Habben Jansen, CEO Hapag Lloyd a declarat pentru Reuters că pentru al doilea trimestru se așteaptă la o scădere semnificativă de până la 10% a volumelor de transport. Cu toate acestea, având în vedere că China, principalul partener comercial al Europei, începe să-și reia activitatea economică, corelat cu măsurile de reducere a costurilor și creștere a lichidităților, compania ar putea trece cu bine de criză și ar putea profita de revenirea economică în a doua jumătate a acestui an.

“Ne-am menținut estimările, însă rapotându-ne la incertitudini. Există o probabilitate mare să ne putem încadra în estimări,” a spus Habben Jansen, citat de Reuters.

Hapag-Lloyd se așteaptă la un EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) cuprins între 1,7 și 2,2 miliarde. În primul trimestru EBITDA a fost de 469 milioane euro de la 489 milioane euro în aceeași perioadă din 2019. Profitul net a scpzut cu 74%, până la 25 milioane euro.

Compania a adăugat câte sute de milioane de euro la rezerva sa de lichidități de 1,1-1,2 miliarde euro, ceea ce permite companiei să-și continue operațiunile fără probleme timp de 12 până la 18 luni, în cazul în care cererea rămâne scăzută în afara Chinei.