Home Automotive Polonia atrage prima investiție Daimler

Polonia atrage prima investiție Daimler

Polonia atrage prima investiție Daimler

Daimler AG va investi aproximativ 500 de milioane de euro în prima unitate de producție a grupului în sud-vestul Poloniei, la Jawor. Investiția va urma să creeze aproximativ 700 de noi locuri de muncă, iar producția este preconizată să înceapă în 2019.

“Construcția unei nou fabrici de motoare în Polonia este încă un pas important al strategiei noastre globale de creștere. Extinderea capacității în Europa de Est reflectă orientarea internațională către crearea de centre pentru producția elementelelor sistemelor de transmisie. Acest pas va conduce la creșterea flexibilității și eficienței rețelei globale de producție” declară Markus Schäfer, membru al board-ului diviziei de management producție și supply chain al Mercedes-Benz Cars.  Fabrica din Jawor reprezintă cel de-al doilea site de producție motoare al Mercedes-Benz Cars situat în afara Germaniei, după cel de la Sebeș, România, acolo unde subisidiara Star Transmission produce cutii de viteze.

Ministrul de Economie polonez, Mateusz Morawiecki a declarat că “decizia de localizare a noii fabrici în Polonia atestă deschiderea Poloniei față de investițiile străine, dar și climatul economic favorabil.” Statul polonez va acorda Daimler AG un ajutor guvernamental pentru realizarea acestei investiții.

Economia poloneză a crescut în 2015 cu 3,6%, cea mai mare rată de creștere din ultimii 4 ani, experții preconizând că acest ritm se va menține și în acest an, atingând valoarea de 425 miliarde de euro.