Home Companii Posta Romana face concedieri

Posta Romana face concedieri

Aproximativ 2.500 de angajaţi ai Poştei Române vor fi concediaţi până la sfârşitul acestui an, pe fondul unui buget mai redus pe 2011.
“În prezent, negociem cu sindicatele, pentru că într-o prima fază să fie plecări voluntare. Am bugetat câte zece salarii compensatorii medii pentru 2.480 de angajaţi, în total însemnând 12.000 lei brut. Sperăm să nu se ajungă la disponibilizări forţate”, a precizat Daniel Neagoe.
“Pentru anul 2011, Compania Naţională Poşta Română SA şi-a propus un set de măsuri care au că scop transformarea companiei într-o organizaţie profitabilă, competitivă, bine poziţionată pe piaţa serviciilor poştale, printre care şi comasarea unor subunităţi poştale, în cadrul strategiei de reorganizare a reţelei. Acest fapt va atrage, inevitabil, cu şine o reducere a numărului de personal. în acest sens, se are în vedere dinamică şi fluctuaţia locurilor de muncă într-o companie cu cîteva zeci de mii de angajaţi. Astfel, momentan ne aflăm în fază de reglementare a plecărilor voluntare şi a pensionarilor normale sau anticipate. în eventualitatea disponibilizărilor s-au bugetat salarii compensatorii care se vor acordă în funcţie de vechimea în sistemul de Poştă, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă”, mai spun oficialii companiei.
Compania, care are cel mai mare număr de salariaţi din România, îşi propune să rămână cu 32.663 de angajaţi la sfârşitul acestui an.

Serie de pierderi și concedieri
Poşta Română a avut anul trecut pierderi de peste 116 milioane lei, mai mici cu 65 milioane lei faţă de cele înregistrate în 2009. Compania are o reţea teritorială de 7.100 de oficii poştale, grupate în zece direcţii regionale.
Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a mai concediat un număr de 500 de angajaţi, în cursul anului 2009, după schimbarea parcului auto. De asemenea, circa 1.500 de salariaţi din zona serviciilor de curăţenie şi transport valori au fost transferaţi atunci la alte societăţi către care a externalizat aceste activităţi.