Home Companii Poșta Română – profit în ultimul trimestru din 2013

Poșta Română – profit în ultimul trimestru din 2013

Poșta Română – profit în ultimul trimestru din 2013

Compania Naţională Poşta Română a reușit să își îmbunătăţească situaţia economico-financiară în anul 2013. Potrivit datelor financiare, compania a înregistrat profit în ultimele trei luni ale anului, reușind astfel să înregistreze în trimestrul patru un profit operațional total 2013 estimat la în 15.100.000 lei.

Trendul ascendent privind procesul de readucere a companiei pe profit s-a datorat implementării unei serii de măsuri luate de noul management pentru eficientizarea şi dezvoltarea activităţii, cât şi pentru optimizarea cheltuielilor, prin restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi a numărului de angajaţi. La sfârșitul lui 2013, numărul angajaților a fost redus de la 32.887, la 27.451, ca urmare a disponibilizărilor masive. De asemenea, compania s-a confruntat  anul trecut și cu datorii restante către bugetul de stat, eşalonate pe o perioadă de 5 ani.

Proiectele de creştere a veniturilor şi de păstrare a cotei de piaţă, în principal pe sectorul trimiterilor poştale, au înregistrat primele efecte în privinţa situaţiei financiare a companiei.

În ciuda pierderilor înregistrate de către administrațiile poștale internaționale, Poşta Română şi-a păstrat în anul 2013 cota de piaţă, operând, începând cu 01 ianuarie 2013, în condiţiile liberalizării complete a pieţei serviciilor poştale din România.

În prezent, Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale din țara noastră, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei și operează printr-o reţea de 5.687 unităţi poştale, cu acoperire naţională. Anual, compania procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poştale şi distribuie către 5.000.000 de beneficiari drepturile băneşti aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori şi pensii militare.