Home Companii Rezultate favorabile pentru UPS, în ultimul trimestru din 2013

Rezultate favorabile pentru UPS, în ultimul trimestru din 2013

Rezultate favorabile pentru UPS, în ultimul trimestru din 2013

Compania UPS a publicat recent rezultatele financiare înregistrate în ultimul trimestru din 2013, care au indicat o creștere față de anul anterior, pe majoritatea diviziilor.

În trimestrul al patrulea, UPS a livrat 20 de milioane de colete pe zi. Livrările totale din 2013 au ajuns la 4,3 miliarde de euro, în creștere cu 3,9% față de 2012.Veniturile internaționale au crescut, de asemenea, cu 5,3% până la 3,4 miliarde de dolari, înregistrând o creștere de 8,8% a volumului zilnic de colete livrate. Creșterea de 13% în Europa și balanța favorabilă a schimburilor comerciale între Europa și Asia au generat rezultate pozitive pe segmentul serviciilor UPS Export (+9,5% pe zi comparativu cu 2012). Serviciile domestice din afara Statelor Unite au crescut cu 8,2%, cele mai bune rezultate înregistrându-se în Polonia, Italia și Canada.

Randamentul de export a scăzut cu 3,4% pe o rată de schimb valutară stabilă, ca urmare a taxelor suplimentare de combustibil mai mici și preferinței clienților pentru produsele non-premium. Câștigurile de două cifre în livrările pan-europene au redus, de asemenea, veniturile per unitate. Profitul operațional s-a îmbunătățit cu 7,6% până la 537 milioane dolari. Divizia Forwarding a înregistrat o scădere a veniturilor rezultate din reducerea tonajului și a veniturilor per kilogram, pe serviciile internaționale de transport de marfă (International Air Freight).

Sectoarele de retail și healthcare au contribuit la rezultatele îmbunătățite. Acoperirea la nivel mondial a fost extinsă pe parcursul anului la 284 de depozite, cumulând o suprafață mai mare de 2 milioane de metri pătrați. Veniturile UPS Freight LTL au crescut cu 2,3% față de anul anterior pe fondul creșterii tonajului rulat și prețurilor.

În 2014, compania a anunțat că va răscumpăra acțiuni UPS în valoare de 2,7 miliarde de dolari. Cheltuielile de capital sunt estimate că vor atinge o valoare de aproximativ 2,5 miliarde de dolari. Acestea includ implementări accelerate în tehnologii operaționale și investiții de peste 500 milioane de dolari în extinderea capacității și modernizarea hub-ului.