Home Logistics 3 PL ROBOT INDUSTRIES are un obiectiv ambiţios: robotizarea României

ROBOT INDUSTRIES are un obiectiv ambiţios: robotizarea României

ROBOT INDUSTRIES are un obiectiv ambiţios: robotizarea României

Interesul companiilor de producţie din România pentru roboţii colaborativi sau industriali a luat avânt, în perioada post-pandemică remarcându-se o creștere a numărului de proiecte de automatizare a anumitor procese din producţie sau logistică.

În acest context, ROBOT INDUSTRIES – distribuitor și furnizor al unei variate game de roboţi și linii de automatizări industriale, a adus pe piaţă conceptul #RobotizamRomania. Prin acest concept, compania își propune popularizarea soluţiilor robotice în rândul companiilor din România, fie ele mici, mijlocii sau mari.

„Conceptul #Robotizam Romania a apărut ca răspuns la necesitatea companiilor românești de a-și optimiza costurile și de a-și automatiza procesele de producţie. Ne dorim astfel să familiarizăm antreprenorii cu oportunităţile și avantajele roboticii. Pe termen lung, ne-am propus să furnizăm companiilor din România cea mai largă gamă de soluţii robotice, de la roboţi colaborativi, la roboţi industriali, pentru curăţenie sau domeniul HoReCa,” explică reprezentanţii companiei pentru Robotics Report.

În România, compania este prezentă de 11 ani, devenind unul dintre liderii pieţei locale în domeniul soluţiilor robotice, distribuitor al unor branduri renumite la nivel mondial, precum ESTUN- roboţi industriali pentru paletizare, sudură și bending; JAKA-roboţi colaborativi; Ecobot- roboţi de curăţenie sau seria RI de roboţi dedicaţi segmentului HoReCa, dezvoltaţi în România.

Soluţiile din portofoliul ROBOT INDUSTRIES au aplicabilitate într-o varietate de industrii, de la cea automotive, la industria alimentară, a lemnului, metalurgică, HoReCa, agricultură, logistică și depozitare, dar și spaţii comerciale. Compania s-a specializat în dezvoltarea de aplicaţii robotizate precum sudură, vopsire, paletizare, bending, pick&place, asamblare, frezare 3D, șlefuire.

Evoluţia pieţei

2021 a fost unul de succes pentru furnizorul de soluţii robotice întrucât antreprenorii și-au schimbat complet viziunea în ceea ce privește procesele de producţie. Aceștia și-au îndreptat atenţia și interesul către soluţiile de automatizare.

Ca urmare a numeroaselor proiecte în derulare, echipa ROBOT INDUSTRIES a fost completată de specialiști de top atât în IT, cât și mentenanţă.

De asemenea, compania a reușit să își stabilească și consolideze prezenţa pe piaţa furnizorilor de roboţi industriali și colaborativi din România. “Piaţa din România are un potenţial extraordinar de dezvoltare pe segmentul de soluţii robotice de automatizare. Necesitatea companiilor de a deveni mai competitive, lipsa personalului calificat în anumite domenii, presiunea de reducere a costurilor și eficientizare a proceselor, reprezintă factori de creștere a cererii și implementări de roboţi în producţie, dar și în alte arii operaţionale, cum ar fi logistica.”

Companiile au optat în 2021 pentru integrarea în fluxurile de producţie de soluţii de roboţi colaborativi sau industriali pentru aplicaţii de sudură sau paletizare, în special.

Roboţi colaborativi de la JAKA Robotics

JAKA Robotics este o companie high-tech fondată în 2014, denumirea companiei fiind o abreviere a Just Always Keep Amazing. Compania se concentrează pe inovaţie și dezvoltarea unei noi generaţii de roboţi colaborativi și tehnologii pentru fabrici inteligente.

Roboţii colaborativi JAKA sunt și cea mai solicitată soluţie din portofoliul ROBOT INDUSTRIES.

„Suntem prima compania din România care oferă clienţilor cea mai mare gamă de coboţi – 11 modele.

Aceștia sunt primii coboţi din lume cu certficare MTBF 50.000 ore și cu conexiune Wifi,” afirmă reprezentaţii companiei.

Avantajele roboţilor colaborativi JAKA

  • Rezistenţă la praf și umiditate

Aceștia sunt primii roboţi colaborativi în lume cu certificare IP 68 rezistenţă la praf și umiditate. În portofoliul ROBOT INDUSTRIES există 3 modele de coboţi cu certificare IP68: JAKA Pro 5, JAKA Pro 12, JAKA Pro 16.

  • Cea mai mare gamă de coboţi

ROBOT INDUSTRIES este primul furnizor de soluţii robotice din România care are în portofoliu 11 modele de coboţi

  • Certificare MTBF

Coboţii JAKA sunt primii roboţi colaborativi din lume cu certificare MTBF 50.000 ore de testare a calităţii

  • Conexiune WiFi

Coboţii JAKA au o caracteristică unică: opţiunea de conectare și control a procesului prin WiFi

  • 5 ani garanţie
  • Cel mai lung braţ robotic

Robotul colaborativ JAKA Pro 16 este singurul cobot din lume cu braţ cu o lungime de 1.713 mm.