Home Logistics Ambalare Tetra Pak a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri record

Tetra Pak a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri record

Tetra Pak a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri record

În ciuda dificultăților economice de la nivel global, gigantul Tetra Pak a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 11,9 miliarde de euro, cu 7,5% mai mare decât în 2014.

Aproximativ 6,3% din creșterea totală a fost determinată de diferențele de schimb valutar, însă compania a raportat rezultate foarte bune și pe partea de Servicii și Soluții de Procesare, în timp ce divizia de Ambalare a raportat vânzări modeste.

Veniturile înregistrate în 2015 de divizia Soluții de Ambalare s-au ridicat la valoarea de 10,1 miliarde de euro, o majorare de 6,4% față de anul anterior, cu o creștere semnificativă pe partea de Servicii Tehnice. Vânzările de materiale pentru ambalare au crescut ușor la 184 de miliarde de ambalaje, față de cele 180 de miliarde raportate în 2014.

Cele mai bune rezultate financiare din istoria companiei, de 1,7 miliarde de euro, au fost obținute de Divizia de Soluții de Procesare, piețele din China, Orientul Mijlociu și Africa având chiar creșteri de două cifre. La această performanță a contibuit din plin și achiziția companiei poloneze Obram S.A., un furnizor de soluții tehnologice și echipamente în domeniul brânzeturilor, lider pe piața din Polonia, Rusia, Belarus și în alte state din Europa de Est.

Și divizia Servicii Tehnice pentru Procesare a avut rezultate semnificative, cu 17% mai mari față de 2014, iar cea de Soluții de Ambalare și Soluții de Procesare a raportat vânzări de 1,2 miliarde de euro.

În 2015, Tetra Pak a lansat o serie de inovații printre care se numără Tetra Rex® Bio, primul ambalaj complet regenerabil din lume; platforma de producție Tetra Pak® E3, care utilizează în premieră fascicule de electroni la sterilizarea materialelor de ambalare; linia de extrudare a înghețatei cu cea mai mare capacitate din lume și tehnologia de procesare pentru producerea de lactate din lapte praf OneStep, disponibilă doar pentru producții din lapte crud.