Home Industrii Afacerile Direct Pharma Logistics au crescut cu 13% în primul trimestru din 2024

Afacerile Direct Pharma Logistics au crescut cu 13% în primul trimestru din 2024

Afacerile Direct Pharma Logistics au crescut cu 13% în primul trimestru din 2024

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink și Farmatop, dedicat implementării inovațiilor pe piața medicală și îmbunătățirii vieții pacienților, înregistrat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri și a EBITDA în primul trimestru din 2024, în comparație cu aceeași perioadă din 2023.

Cifra de afaceri a crescut cu 13%, în timp ce EBITDA a înregistrat o creștere semnificativă, de 21%. La începutul acestui an, grupul a atins și borna de 100 de angajați.

Compania spune că este optimistă în privința atingerii obiectivelor sale financiare și operaționale pe termen scurt și mediu. Borna de 50 de milioane de euro este următorul obiectiv, alături de menținerea indicatorului EBITDA la nivel de două cifre procentuale și creșterea cifrei de afaceri cu minim 10% anual.

Grupul continuă să își consolideze poziția pe piața farmaceutică, prin inovații semnificative și tratamente de ultimă generație. În decursul acestui trimestru, au fost introduse mai multe produse noi în portofoliul companiei, demonstrând angajamentul său continuu pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților din România. Creșterea anuală a portofoliului prin introducerea de produse noi, inovatoare, a fost de la început unul dintre obiectivele grupului.

Direct Pharma Logistics este importator și distribuitor la nivel național, Pharmalink activează în domeniul vânzărilor și marketing, iar Farmatop este farmacia clinică dedicată unor grupuri de pacienți cu boli cronice, care necesită tratamente de continuitate, de cel mai înalt nivel și care au nevoie de acces la cele mai inovative soluții pentru tratarea afecțiunilor lor.

„Pentru viitor, se întrevăd noi linii de business pe piața locală și nu numai, un proces complex de retehnologizare a infrastructurii IT și un proiect pentru construirea unei noi locații pentru depozit, care să poată deservi activitățile grupului în următorii ani”, transmite compania.