Home Companii Toyota Material Handling Romania partenerul Kardex Remstar pentru Romania

Toyota Material Handling Romania partenerul Kardex Remstar pentru Romania

In acest an, Toyota Material Handling Romania s-a alaturat companiilor participante cu produse si solutii noi, inteligente, pentru depozitarea marfurilor. Incepand din acest an, compania a devenit partenerul oficial pentru Romania al producatorului Kardex Remstar – unul din liderii mondiali in furnizarea de solutii automatizate pentru depozitarea marfurilor, astfel ca vizitatorii au putut vedea cele mai noi tehnologii in domeniu, dar si cele mai bune solutii tehnice si comerciale.

Demonstratiile live au evidentiat calitatile, performantele si complexitatea sistemelor Kardex Remstar.

„Cu solutiile noastre personalizate, va puteti optimiza considerabil spatiul de depozitare de care dispuneti. Sistemele de depozitare Kardex Remstar sunt gandite atat pentru birouri, cat si pentru depozite industriale sau aplicatii tip retail. Combinand experienta noastra in domeniul miscarii si depozitarii marfurilor cu aceste sisteme extrem de configurabile si flexibile, putem oferi pe piata locala solutii dedicate si certificate pentru optimizarea depozitarii si manipularii marfurilor de orice fel“ a declarat Valentin Hord, Sales Director, Toyota Material Handling Romania.

Kardex Remstar – optimizarea spatiului in depozite

Cu peste 140.000 de sisteme instalate si un portofoliu de clienti care include companii diverse din industriile: productie, distributie, depozitare industriala, birouri sau retail, Kardex Remstar este unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme automatizate pentru depozitarea marfurilor.

Beneficiind de o retea de vinzari internationala, Kardex Remstar este prezenta in 26 de tari si numara peste 2.000 de angajati la nivel mondial.

Sistemele de depozitare Kardex sunt fabricate in Bellheim (Germania), Neuburg (Germania), dar si Lewiston (SUA) in conformitate cu norme si reglementari stricte. Multe dintre produsele Kardex sunt insotite de certificari ca: OHSAS 18001 pentru echipamentele fabricate de Bellheimer Metallwerk Gmbh, UL/C testate si aprobate, declaratie de Conformitate CE, standard german de calitate bazat pe RAL. La standul Toyota Material Handling Romania din cadrul IEAS a fost expusa cea mai mica versiune a sistemului de depozitare pe verticala din gama Shuttle XP.

Imbinand designul compact, flexibilitatea, eficienta si siguranta, producatorul Kardex Remstar ofera o solutie de depozitare unica, ce economiseste timp si spatiu.

Modulul de depozitare verticala Shuttle XP este un sistem vertical inchis cu platforme de incarcare verticale dispuse pe ambele laturi ale unitatii si un dispozitiv de extragere amplasat in mijloc. La o simpla atingere de buton sau scanare a unui cod de bare, sistemul furnizeaza articolele solicitate. Cu o viteza de pana la 2,3 m/s, minimizarea timpilor de asteptare si ratele de picking ridicate, Shuttle XP creste productivitatea depozitelor.

Avand o constructie modulara, sistemul poate fi configurat conform cerintelor si nevoilor utilizatorilor, inaltimea si numarul deschiderilor de acces putand fi schimbate pre si post constructie.

Sistemul Shuttle XP scaneaza automat fiecare platforma cu ajutorul tehnologiei Opti flex pentru a gasi spatiul ideal de depozitare pentru fiecare articol in parte. Operatorul poate atribui o inaltime maxima de depozitare aferenta fiecarui raft. Cele mai mici distante de depozitare in acest sistem se pot obtine lasand spatii de doar 25 mm. Bunurile de dimensiuni mari sunt detectate si afisate pe panoul operatorului. Avand un design modular, Shuttle XP este o unitate care se poate adapta indiferent de inaltimea depozitului. Inaltimea unitatii Shuttle poate fi modificata la fiecare 100 de milimetri.

In comparatie cu metodele traditionale de depozitare, acest sistem necesita o amprenta pe sol cu 80% mai redusa, ceea ce inseamna ca de exemplu pe o suprafata de 10 mp, sistemele de depozitare automatizate Kardex Remstar ofera un spatiu de depozitare de 2.000 mp.

In proiectarea sistemului Shuttle XP nu a fost facut niciun compromis atunci cand vine vorba de siguranta activa sau pasiva a operatorului, a echipamentului si a bunurilor depozitate. Elementele de protectie includ o usa cu inchidere automata in spatele intrarii de acces si o bariera de lumina montata in fata intrarii de acces.