Home Automotive Ungaria atrage o nouă investiție. Dongwha construiește două fabrici în Sóskút

Ungaria atrage o nouă investiție. Dongwha construiește două fabrici în Sóskút

Ungaria atrage o nouă investiție. Dongwha construiește două fabrici în Sóskút

Dongwha a ales Ungaria pentru a deschide primele unități de producție din Europa. Compania sud-coreană va investi 31,1 milioane euro pentru a construi două fabrici în Sóskút, în apropiere de Budapesta: una pentru producerea de electroliți și cealaltă pentru reciclarea de solvenți NMP.

Ambele activități sunt direct legate de lanțul valoric al producției de baterii electrice pentru vehicule electrice (EV). Investiția va duce la crearea a 90 de noi locuri de muncă, în special pentru ingineri.

Fabrica pentru producerea electroliților va avea o suprafață de 5.400 mp și va aproviziona producătorii de baterii din Ungaria și regiune cu electroliți, în timp ce unitatea pentru reciclarea NMP, cu o suprafață de 7.200 mp, va contribui la un proces producție mai sustenabil pentru bateriile electrice.

Compania Dongwha a fost fondată în 1948, inițial ca o companie axată pe produse din lemn. Astăzi, portofoliul de activități este mult mai larg, iar fabricarea de produse chimice este un nou sector cheie. Compania are sediul central în Seul și este listată la bursa din Coreea de Sud din 1995. În 2019, Dongwha a avut o cifră de afaceri de 923 milioane dolari și numără aproape 2.800 de angajați.

Dongwha Electrolyte produce baterii litiu-ion pe bază de electroliți, produsele sale fiind utilizate în principal în dispozitivele electronice portabile. Compania deține unități de producție în China și Malaezia.

Ungaria atrage investiții în domeniul electromobilității

Această investiție permite companiei sud-coreene să se stabilească pe piața europeană și consolidează poziția Ungariei în domeniul electro-mobilității.

Aceasta nu este prima investiție sud-coreană în domeniul electromobilității atrasă de Ungaria. În 2019, Bumchun Precision a anunțat o investiție de 41 milioane euro într-o unitate pentru fabricarea de componente pentru vehicule electrice în nordul Ungariei.

De asemenea, gigantul sud-coreean Doosan a demarat lucrările de construcție la noua fabrică pentru producerea de folii de cupru în Tatabanya, în apropiere de Budapesta. Investiția totală se ridică la aproape 100 milioane euro.