Home Logistics Ambalare Unilever și Alibaba lansează mașini de reciclare a ambalajelor cu inteligență artificială

Unilever și Alibaba lansează mașini de reciclare a ambalajelor cu inteligență artificială

Unilever și Alibaba lansează mașini de reciclare a ambalajelor cu inteligență artificială

Unilever colaborează cu gigantul ecommerce chinez Alibaba pentru a crea un sistem de mașini de reciclare care utilizează inteligența artificială pentru a identifica și sorta automat ambalajele.

Inițiativa denumită Waste Free World (n.red O lume fără deșeuri) este prima de acest tip și ar putea accelera procesul de returnare a plasticelor de bună calitate în ecosistemul de reciclare.

În prezent sunt instalate 20 de astfel de sisteme inteligente de colectare a plasticelor în clădirile de birouri și spațiile comunitare din Shanghai și Hangzhou. În cursul acestui an, 500 de astfel de mașini vor fi puse în uz, în principal în Shanghai și Hangzhou, urmând să colecteze până la 500 de tone de plastic. De asemenea, proiectul urmărește să schimbe comportamentul consumatorilor prin oferirea de cupoane de cumpărături pentru produsele Unilever și puncte prin sistemul de plată AliPay.

Sistemul funcționează extrem de simplu:

  • Consumatorii scanează codul QR de pe sticlele sau alte ambalaje din plastic pe care doresc să le recicleze înainte de a le plasa în interiorul mașinii.
  • Tehnologia AI identifică tipul de plastic și îl sortează corespunzător.
  • Granulele de plastic reciclate vor fi apoi utilizate în viitoare ambalaje ale produselor Unilever.

Conform declarațiilor lui Rohit Jawa, Vice-Președinte Executiv pentru Asia de Nord Unilever, plasticul își are locul său în ambalarea produselor, însă nu ar trebui să fie o sursă de poluare a mediului. “Până în 2025, vom reduce plasticul utilizat cu 100.000 de tone și vom promova folosirea plasticului reciclabil, pentru a reuși să înjumătățim cantitatea de plastic virgin pe care o folosim în ambalajele noastre și pentru a contribui la procesarea unei cantități mai mari de plastic procesate decât cea pe care o vindem. Credem că inițiativa WASTE FREE WORLD, lansată împreună cu Alibaba Group va deveni “motorul verde” al economiei circulare pentru ambalajele din plastic în China, a declarat acesta.