Home Automotive Uniunea Europeana propune camioane mai sigure pana in 2018

Uniunea Europeana propune camioane mai sigure pana in 2018

Producatorul de anvelope Goodyear Dunlop saluta noua initiativa a Uniunii Europene ce vizeaza schimbarea propunerilor legislative referitoare la dimensiunile camioanelor. De asemenea, noul set de propuneri subliniaza rolul pe care anvelopele il joaca in atingerea obiectivelor de protectie a mediului si cresterea sigurantei rutiere.

Comisia Europeana a inaintat un proiect de lege care, daca va fi adoptat, va oferi mai multa libertate cu privire la dimensiunile vehiculelor. In cazul adoptarii sale, acest set de masuri poate conduce la aparitia, pana in 2018, a unei noi generatii de vehicule proiectate pentru drumurile europene.

Cu toate ca aceste propuneri legislative au in vedere mai ales camioanele de transport pentru distanțe lungi, este important de retinut faptul ca anvelopele joaca un rol esential pentru configuratia si performanta tuturor tipurilor de vehicule.

De ani buni, dimensiunile vehiculelor au fost foarte drastic restrictionate, iar aceasta a condus, intr-o anumita masura, la o dezvoltare limitata. In ultimii ani, anvelopele au putut oferi operatorilor parghiile necesare pentru a realiza economii in temeni de costuri la carburant, ceea ce a insemnat si o reducere a emisiilor nocive. Odata cu aceste noi propuneri legislative, impreuna cu anvelopele cu rezistenta scazuta la rulare pe care noi le oferim, operatorii vor putea economisi inca mai mult, protejand astfel mediul inconjurator. O vizibilitate mai mare pentru sofer va fi un beneficiu aditional ce deriva din aceste schimbari propuse si va duce la imbunatatirea sigurantei rutiere, ceea ce este de asemenea de salutat” a spus Boris Stevanovic, Marketing Director Truck Tires EMEA, Goodyear Dunlop Tires Europa.