Home Logistics Volocopter și DB Schenker au efectuat primul transport comercial cu drona VoloDrone

Volocopter și DB Schenker au efectuat primul transport comercial cu drona VoloDrone

Volocopter și DB Schenker au efectuat primul transport comercial cu drona VoloDrone

VoloDrone a efectuat pe 12 octombrie primul  zbor public în cadrul Congresului Mondial ITS 2021. Împreună cu furnizorul global de servicii logistice DB Schenker, Volocopter, pionier în mobilitatea aeriană urbană (UAM), a efectuat o demonstrație a modului de integrare a dronei VoloDrone în lanțul logistic de aprovizionare.

Partenerii au arătat progresul semnificativ realizat împreună în domeniul transportului de marfă cu drone, de la începutul anului 2020 de când DB Schenker a devenit investitor strategic al Volocopter.

Zborul de test de 3 minute a decolat la 15:02 de la homePORT Hamburg și a atins o altitudine maximă de 22 de metri. Pentru această simulare de livrare, drona electrică utilitară cu mari dimensiuni a fost echipată cu o cutie de încărcare plasată între trenul de aterizare. Mai întâi, echipele de demonstrație au plasat încărcătura de dimensiunea unui europalet în cutia de sub dronă, urmând apoi o decolare lină. După aceasta, aeronava a adus încărcătura la o bicicletă DB Schenker Cargo și a aterizat în siguranță. Odată ce încărcătura a fost transferată cu succes, bicicleta a livrat marfa la destinația finală, marcând încheierea unei livrări last-mile multimodale complet electrice.

„Acest prim zbor public VoloDrone consolidează poziția de lider a Volocopter în industria UAM. Suntem singura companie UAM care oferă soluții pentru pasageri și mărfuri care zboară pe scară largă, public în întreaga lume”, spune Florian Reuter, CEO Volocopter. „Dispozitivul VoloDrone va face procesele logistice existente mai robuste, eficiente și durabile. DB Schenker este un partener important în efortul nostru de a valorifica potențialul utilizării VoloDrone în aplicații de logistică.”Erik Wirsing, vicepreședinte Global Innovation la DB Schenker, comentează: „Cu zborul VoloDrone de astăzi, am putut demonstra public colaborarea noastră de succes și progresul impresionant al DB Schenker pentru o logistică mai curată. Volocopter a demonstrat din nou că este partenerul ideal pentru ambiția DB Schenker de a regândi lanțurile de aprovizionare globale și de a duce transportul de marfă la un alt nivel pentru clienții noștri, reducând în același timp emisiile.”

Cu acest prim zbor public al VoloDrone, la Hamburg, Volocopter și DB Schenker au demonstrat cum operațiunile cu drone pot extinde infrastructura logistică existentă pentru transportul terestru sau maritim pentru a crea lanțuri de aprovizionare și rute de transport complet noi.

VoloDrone este o dronă electrică fără echipaj, complet electrică, concepută pentru a transporta oricare dintre cele șase dimensiuni de paleți certificați ISO, cu greutăți de până la 200 kg pe o rază de 40 kilometri.