Home Logistics Depozitare Zacaria se pregătește pentru cea de-a treia fază de dezvoltare a Southern Industrial Park

Zacaria se pregătește pentru cea de-a treia fază de dezvoltare a Southern Industrial Park

Zacaria se pregătește pentru cea de-a treia fază de dezvoltare a Southern Industrial Park

În pofida pandemiei, dezvoltatorul de spații industriale Zacaria a menținut un ritm bun al tranzacțiilor în 2020, comparabil cu cel din anul precedent.  Zacaria a reușit să atingă pragul de 47.000 mp închiriați în parcurile sale industriale, prin contracte noi sau prelungirea celor existente.

Dezvoltatorul român a a închiriat în totalitate parcul industrial din Craiova, iar cel mai nou proiect din Sibiu, cu o rată de ocupare de 93%, este foarte aproape de a fi complet ocupat.

“2020 nu a fost atât de spectaculos pe cât am sperat în 2019, dar am avut o creștere sănătoasă și încheiem la un nivel mult mai ridicat decât ne așteptam la începutul anului. La debutul pandemiei, ne-am reanalizat obiectivele de vânzări și ne-am ajustat inclusiv strategia pentru acest an dar, din fericire, modelul nostru de business s-a dovedit atât de eficient încât am reușit să depășim obiectivele pe care le revizuisem. Cred că succesul nostru în 2020 s-a datorat relației apropiate pe care o avem cu clienții noștri, pentru care am găsit soluții să treacă cu bine peste perioadele dificile, rezilienței noastre și capacității de a ne adapta rapid la schimbările din piață”, a declarat Jonathan Diamantino, Chief Executive Officer Zacaria.

Southern Industrial Park, Craiova, închiriat în totalitate

Prin semnarea cu șase clienți noi, în 2020, cele două clădiri din Southern Industrial Park, cu o suprafață construită de 40.000 mp, au fost închiriate în totalitate, iar dezvoltatorul se pregătește pentru construcția celei de-a treia clădiri în cadrul parcului.

În acest moment, în parc activează 17 companii din  diverse domenii de activitate, de la transport și producție la e-commerce. “Suntem foarte mulțumiți de faptul că Southern Industrial Park s-a transformat dintr-o simplă idee într-unul dintre cele mai de succes proiecte din portofoliul nostru și din Craiova. Ne concentrăm, în continuare, pentru a deservi cât mai bine clienții existenți și, în același timp, ne canalizăm eforturile pentru a începe lucrările la cea de-a treia clădire industrială Clasa A din cadrul parcului”, a declarat Marius Moga, Sales & Marketing Director. Pentru această clădire, ce va avea o suprafață utilă de 13.200 mp, Zacaria intenționează să dezvolte un proiect de tipul built-to-suit pentru un client de profil. “Craiova nu și-a atins încă potențialul maxim. Așteptăm o creștere economică considerabilă în zonă mai ales după finalizarea Drumului Expres Craiova-Pitești, care va deschide oportunități pentru noi investiții și le va consolida pe cele deja existente “, a adăugat Marius Moga.

Una dintre cele mai interesante tranzacții ale anului a fost cea cu ASOLO. Cunoscutul producător italian de încălțăminte pentru exterior a semnat pentru închirierea unui spațiu industrial de 3.600 mp.  Compania va începe producția în noua locație din Network Industrial Park la începutul lui 2021. Rata de ocupare a parcului, situat în zona industrială de Est a Sibiului, este acum de 93% și se estimează că acesta va fi închiriat complet la sfârșitul primului trimestru din 2021.

Noi proiecte în 2021

“Ne așteptăm la un start foarte bun pentru 2021, ca rezultat al mișcărilor de pe piață, precum și al cererii de spații Clasa A. Așadar, următorul nostru pas este extinderea cu o a treia clădire a parcului din Craiova, precum și debutul lucrărilor la un nou parc industrial în Pitești, unde vom începe rezervarea unităților ce vor putea fi personalizate după cerințele individuale ale clienților”, a explicat Marius Moga.