Home Intermodal Coronavirus impact: Trafic suspendat în portul Dover pentru 48 h

Coronavirus impact: Trafic suspendat în portul Dover pentru 48 h

Coronavirus impact: Trafic suspendat în portul Dover pentru 48 h

Portul Dover din Marea Britanie a suspendat traficul pentru toate vehiculele ce pleacă din Marea Britanie pentru o perioadă de 48 h.

Ca urmare a descoperirii unei noi tulpini a Covid-19 în Marea Britanie ce pare mai contagioasă decât cea precedentă, Franța a impus restricții la frontiera cu Marea Britanie atât pentru traficul de pasageri, cât și pentru cel de marfă.

“Din cauza restricțiilor la frontiera cu Franța, accesul la terminalul Ferry din Portul Dover rămâne suspendat pentru tot traficul acompaniat ce pleacă din Marea Britanie până la noi dispoziții. Operațiunea Stack, faza a doua este acum implementată. Traficul de marfă acompaniat și pasagerii sunt rugați să nu călătorească către port. Traficul neacompaniat de marfă este permis în continuare în Franța,” se arată într-un comunicat de presă al Portului Dover.

Decizia Franței de a interzice accesul camioanelor din Marea Britanie pentru 48 de ore va avea un “efect devastator” asupra lanțurilor de aprovizionare a declarat Rod McKenzie, director de politici al Asociației pentru Transport Rutier. “Sunt doar 48 de ore, dar interdicția va avea un efect devastator în lanțul de aprovizionare. Am văzut în ultimele zile cozi de ambele părți ale Canalului din cauza perioadei de vârf a Crăciunului și a stocurilor pe care companiile le fac pentru Brexit, iar noi închideri ale frontierelor înseamnă că totul, incluzând aprovizionarea cu bunuri alimentare perisabile va fi impactat. Depindem de aceste curse scurte pentru aprovizionarea zilnică. Vorbim de tot: componente pentru fabrici, fructi și legume proaspete și congelate, livrările de Crăciun.”

Miniștrii Cabinetului Britanic și oficialii vor discuta problema în cadrul întâlnirii de urgență a comitetului Cobra.